bilde

Vamp: Alle gode ting er 12"

(Dagsavisen)

Det 12. albumet til Vamp er blitt et av deres beste. Fullt av gode sanger, uten å lene seg tilbake på rutine og falsk trygghet.

At Vamp imponerer nå er nesten en underdrivelse. Med «Brev» er dusinet fullt av studioalbum, og jeg kan ikke huske at de har vært bedre, mer varierte, dristigere og samtidig tatt vare på de mest folkelig fengende delene av sitt repertoar.

Gruppa kunne sikkert lent seg tilbake og levd godt på fortida etter «Liten fuggel» (2012), det siste storselgende albumet i platealderen, og så godmodig folkelig som det gikk an å bli. Så kom albumet «Populas» (2015), som tok dem langt ut på nye veier, kanskje for langt i forhold til mange gamle tilhengere, men beundringsverdig nok. «La la la» (2017) hørtes ut som et litt søkende forsøk på å forene fortid og framtid. Med «Brev» finner de den gode balansen.

Vamp ga ut fire av disse sangene for snart et år siden, på en EP som litt forvirrende også heter «Brev». Her kommer disse igjen i albumets helhet, og høres ut som det var slik det alltid var tenkt. Sangen som heter «Brev» er et av albumets flotteste, visepop på sitt fineste med sin ydmyke «kan vi møtes igjen»-bønn.

Forventningene til albumet steg med singelen «Rosa», en sommersang som bare så vidt kom ut før sommeren var over, og som også går langt utenpå den opportunistiske formelen for norsk sommerpop i reiseradiosesongen. Denne kommer til å vare helt til neste sommer. Nå setter «Rosa» det nye albumet i gang, og blir etterfulgt av en lang rekke andre sanger som viser Vamp kan gjøre hva de vil.

«Natt» har et sjarmerende plystretema som støtte for Øyvind Staveland, der han synger en sang om å komme seg hjem litt for seint på natta. Men albumet tar en hardere tone i «Byen ved havet», som er en usedvanlig krass Kolbein Falkeid-tekst, om et sted som blir kvalt i sin egen utvikling, eller mangel på utvikling. Den snobbete småbyen der «styre- og representantskapsmøtene ble slektsstevner», der det bare er den store naturen og de små tingene som gjør det verdt å vende tilbake. Et lite mesterverk her.

Her er flere høydepunkter: Ida Maria synger sammen med Jan Ingvar Toft i «Meg itte deg». «Den fremmede» høres nesten ut som alternativ. atmosfærisk lo-fi rock, helt avkledd i forhold til versjonen på den nevnte EPen.

Øyvind Staveland har skrevet musikken til absolutt alle sangene denne gangen – så vidt jeg kan se for første gang i Vamps 12 album lange historie. Hvor mye jeg enn hadde likt å høre flere av sangene til Jan Ingvar Toft, eller dristigheten som Odin Staveland tilførte «Populas», så står Far Sjøl for en variert, og ikke minst melodisterk rekke av sanger. Tekstene er av Kolbein Falkeid, Helge Torvund, bassisten Ketil Dalland, og én av Eskil Engdal: «Byen ved veiens ende», som også er sangen ved albumets ende, og som er så langt fra kos og klem som man kan forlange av et band som Vamp.


Les saken hos Dagsavisen

Last ned en PDF-utskrift av artikkelen.

bilde

Noe har skjedd med Vamp"

(Dagbladet)

Hva i all verden har skjedd med Vamp? Hvordan kan de plutselig høres ut som et helt nytt band - 30 år ut i karrieren? Etter noen år med mer strømlinjeformete album som ikke har vært blant deres mest spennende, uten at de dermed har vært dårlige, gir bandet her ut ett av sine mest helstøpte og interessante album i en karriere som altså strekker seg over tre tiår. Vamp kunne ikke gitt seg sjøl en bedre jubileumsgave!


Les hele saken

bilde

Vamp: Helt på høyde med hva vi kan forlange"

(Dagsavisen)

Etter 30 år og 13 studioalbum gir Vamp ut enda et album som høres ut som et av deres beste.


Les hele saken

bilde

Vamp har brukt koronaen godt"

(Aftenbladet)

Isolasjon og nedetid har åpenbart gjort Vamp godt. Nå har de funnet en ny rute å seile, nye øyer å besøke og ny luft å puste i.


Les hele saken

bilde

Kolbein Falkeid er død."

I dag morges, søndag 27 juni, kom den triste beskjeden om at vår kjære Kolbein Falkeid er død. Kolbein som er en stor del av årsaken til at Vamp finnes og at vi har kunnet holde på med konserter og utgivelser i over 30 år.

Han var læremester og venn og vi har også stått sammen på scenen ved flere anledninger. Kolbein var en stor lyriker, lun og tøff kar som som hele veien bar på et lass av humor. Men han kunne også sparke fra seg.

Vi er mange som har fått trøst og et klapp på skulderen , eller en god latter gjennom diktene til Kolbein Falkeid. Han etterlater seg et stort savn.

Vi tenker på kona, Siggen, barn og barnebarn, alle hans nærmeste og lyser fred over Kolbeins minne.


Les hele saken

bilde

Vamp i teaterversjon er en kraftpakke verdt å få med seg"

(Haugesunds Avis)

En motgift mot pandemidepresjon

Har du det siste året tenkt at nå hadde det vært skikkelig fint med litt teater? Har det blitt mye smittetall, hjemmekontor og munnbind-diskusjon?

En motgift mot pandemidepresjon spilles nå på Haugesund Teater. Vamp som teaterkonsert. Levert med overbevisning av et spilleglad ensemble. I en regi som gjør det uhøytidelig, underholdende og med evne til å berøre.


Les hele saken

bilde

Våken drøm"

Så var jammen «Våken drøm» plutselig ferdigspilt i Stavanger. I hvertfall i denne omgang. Forestillingen settes heldigvis opp igjen på Rogaland teater våren 2022 og vi gleder oss allerede. For det er virkelig en drøm! En hektisk, gøyal og hjertevarm drøm som vi er så heldige å få henge med i.

Nå flyttes den til Haugesund, hvor den skal spilles i tidsrommet 28 mai - 18 juni.

Finn billetter her!


Les hele saken

bilde

Vamp i kapellet"

St Petri kirke lørdag 03 oktober

En helt spesiell konsert

Akustisk fra en scene som bygges midt i kirkerommet for å minske avstanden til publikum. Musikerne forholder seg til hverandre og rommet slik de gjorde da de lagde debutalbumet ”God morgen søster” på feierbadet i Haugesund for snart 30 år siden. Konserten filmes og videreformidles via scene Vest som er en egen kulturkanal fra TV Vest og Altibox, og er en pilot for en lengre konsertserie Vamp skal turnere med høsten 2021.

Det legges ut i underkant av 200 billetter til denne enestående konserten i St Petri den 03 oktober 2020.

Kl. 20:00 // FÅ BILLETTER

Kjøp billetter her!

Kl. 17:30 // EKSTRA

Kjøp billetter her!


Les hele saken

bilde

Heldigvis har vi fortsatt Vamp "

(Romerikes Blad)

I SNART 30 år har haugesunderne i Vamp holdt det gående. Tirsdag kveld spilte de for en så godt som smekkfull storsal i Kulturverket Flammen i Nittedal. Det var deres femte stopp av i alt 25 spillesteder på vinterens turné. Etter all tiden på veien, etter femten albumslipp og etter fem spellemannspriser, hersker det liten tvil om at Vamp er et band med kvalitet i alle ledd. Det viser de også så til de grader under kveldens konsert.


Les hele saken

bilde

Vamp: Alle gode ting er 12"

(Dagsavisen)

Det 12. albumet til Vamp er blitt et av deres beste. Fullt av gode sanger, uten å lene seg tilbake på rutine og falsk trygghet.


Les hele saken

bilde

Vamp: Best med lavmælt nostalgi"

(Aftenposten)

Et nytt solid Vamp-album med en perle av en tittellåt.


Les hele saken

Eldre nyheter