bilde

Vamp har brukt koronaen godt"

(Aftenbladet)

Isolasjon og nedetid har åpenbart gjort Vamp godt. Nå har de funnet en ny rute å seile, nye øyer å besøke og ny luft å puste i.

Vamps åpner sitt trettende studioalbum med «Det e planta et håp», en dinglende kassegitar, bandet mmm-ende og aahhh-ende og Jan Toft perfekt uperfekt i front. Ei forrektige visa om flyktninger og håpet der framme. Så overtar en mjuk og fin Odin Staveland roret på «Løvblad i vinden», en sang som har en nostalgisk, karibisk vibb, varm og laus i kantene, som et stykke solfylt 60-tallspop. Jo da, en riktig fin start. Odin fortsetter litt i samme stilen på «Tiå det tar», også den har flere fine produksjonsdetaljer, stereotriks og masse koring. Vamp virker å ha funnet et spor, en retning og et felles leirbål de kan sette seg rundt – også denne gangen. Gitar- og pianolyden er skrudd litt på, koringen er forfrisket, møbleringen av instrumentene følger et slags «trenger vi virkelig ...?»-spor, og likevel flyter det faste sortimentet fra Vamps medisinskap i årene her.

Haugesund Havsangforening trenger noen sånne omstarter en gang iblant, og de er forbausende gode til å vite når det skal skje, og hvordan det skal skje. De låter unektelig som Vamp, men det er et litt annet orkester som kommer ut av koronaelendigheten enn det som gikk inn i isolasjonen. En anelse mindre ... drama?, litt åpnere, luftigere og søkende

Den samme idérikdommen og noe av den samme stilen er med på den ordrike og poetiske «Gledespunkter», en sang jeg umiddelbart ville sagt var perfekt til Jan Toft, men som Odin Staveland henter fint hjem. Toft og hans ru-panel-røst er tilbake på «I et speil», nok en sang der Vamp har funnet en god, litt tilbakeholdt og luftig idé om hvordan dette skal låte. Ikke lesse på for mye, la sangen puste, la sangeren trampe hælen i gulvet og ta sin plass. Til nå har vi forresten notert en liten håndfull nestenklisjeer i tekstene (speil i en gåte, flyktningen krysser sitt spor og slikt), men leflingen med kjente linjer, og dansen rundt dem, passer egentlig Vamp ganske godt. Og som vanlig har de – når alt kommer til alt – en overvekt av tekster du kan fundere over, hobbyanalysere og bruke litt tid på.

Han Sjøl Staveland pleier å ta minst ein sjøl, en nær og varm sang, og han fornekter seg ikke. «Mor» er en hyllest til, mhm, mor, både en spesifikk mor og mor som konsept og institusjon. «Smak av salt» er nok en fiffig laget sak der gammel oppskrift fornyes med krydder samlet på en hundre år lang seiltur rundt i verden. Og man blir nesten beroliget, ordning och reda er gjeninnført, når Vamp synger om det salte havet. En ny tur til solfylte, karibiske trender full av solbrente seilere, kommer på «Når morgendagen kommer» kunne vært brevet fra en hjemlengtende haugesunder strandet på Hawaii. Toft/Odin-delte «Juni» er nok en finfin, passe annerledes Vamp-hilsen med god lyd, «Blind» like så.

«Gry og solefall», der felå for første gang får en prominent plass, legger seg også godt i ørene. Til slutt spanderer Vamp på seg en sang til minne om kunstner og blåfargemester Kjell Nupen. Det er en flott tanke og hyllest, mer enn en flott sang, men når vi er kommet så langt, er det ok at Vamp faller litt tilbake til gamle spor. Da har Haugesunds fineste allerede vist at de har funnet opp seg sjøl igjen. De har frisket seg opp, tenkt nytt, tatt noen grep, restaurert båten og seilt noen nye ruter. Alle vinner på det. Man kan fort bli både historieløs, korttenkt og grepet av «det nye», men etter et par ganske gode plater (de virker fullvaksinerte mot å lage dårlige) har Vamp igjen laget en skikkelig god.

Beste spor: «Løvblad i vinden», «I et speil», «Smak av salt», «Når morgendagen kommer»


Les saken hos Aftenbladet

bilde

VAMP og KORK inntar Operaen i Oslo!"

"Vi har sett fram til å lansere dette med glede i lang tid. Endelig får vi fullført trilogien «Vamp i full symfoni» med både konserter og plateinnspilling. Og endelig får vi spilt i Den Norske Opera." Øyvind.

Det er duket for en helt spesiell opplevelse i Den Norske Opera når Vamp endelig fullfører trilogien «I full symfoni» med Kringkastingsorkestret. Samarbeidet mellom Vamp og Kork ble en formidabel suksess da de gjorde «I full symfoni» i 2005 og 2010. Platesalget nådde nye høyder og turneene til landets største byer, og to utsolgte Oslo Spektrum, ble den gang et foreløpig resultat av samarbeidet. Nå tar de det videre, og byr på to konserter i Den Norske Opera i februar 2025.

Vamp har eksistert og levert i godt over tre tiår, og de har utviklet et spesielt uttrykk i møtet mellom musikk og lyrikk som har truffet den norske folkesjelen. Odin Stavelands medvirkning i TV2-suksessen «Hver gang vi møtes» i år, har ikke akkurat minsket interessen for dette bandet, og har sørget for at en rekke nye fans har oppdaget bandets skattkiste av en låtkatalog.

Hundrevis av sanger om det å være menneske. Om kjærlighet og sorg, myter og skrømt, ærlighet og svik, døden og livet. Og om havet. Katalogen er full av kjente og kjære sanger som de øser av på konsertene sine og bandet er viden kjent for sin tilstedeværelse og formidlingsevne fra scenen.

Kjøp billetter til VAMP og KORK i full symfoni i Operaen her!

Kjøp hotellpakke på Thon Hotel Opera her!


Les hele saken

bilde

Øyvind Stavelands første soloalbum »Lipper» hadde release 1. september 2023"

Øyvind Staveland har hatt en utrolig musikalsk karriere som leder av Vamp gjennom mer enn tretti år. Suksessen har medført fulle arbeidsdager, og rollen som komponist, musiker, bandleder, manager og bookingansvarlig for bandet, har lagt beslag på mye av Stavelands tid. Han har derfor takket nei de gangene han har blitt spurt om å gi ut soloalbum.

Men under pandemien ble det plutselig god tid til komponering. I tillegg til å skrive musikken til det kritikerroste Vamp-albumet «Tiå det tar» (2021), begynte Øyvind Staveland også på skisser til mange flere sanger. Resultatet er hans første soloalbum, «Lipper».


Les hele saken

bilde

Noe har skjedd med Vamp"

(Dagbladet)

Hva i all verden har skjedd med Vamp? Hvordan kan de plutselig høres ut som et helt nytt band - 30 år ut i karrieren? Etter noen år med mer strømlinjeformete album som ikke har vært blant deres mest spennende, uten at de dermed har vært dårlige, gir bandet her ut ett av sine mest helstøpte og interessante album i en karriere som altså strekker seg over tre tiår. Vamp kunne ikke gitt seg sjøl en bedre jubileumsgave!


Les hele saken

bilde

Vamp: Helt på høyde med hva vi kan forlange"

(Dagsavisen)

Etter 30 år og 13 studioalbum gir Vamp ut enda et album som høres ut som et av deres beste.


Les hele saken

bilde

Vamp har brukt koronaen godt"

(Aftenbladet)

Isolasjon og nedetid har åpenbart gjort Vamp godt. Nå har de funnet en ny rute å seile, nye øyer å besøke og ny luft å puste i.


Les hele saken

bilde

Vamp i teaterversjon er en kraftpakke verdt å få med seg"

(Haugesunds Avis)

En motgift mot pandemidepresjon

Har du det siste året tenkt at nå hadde det vært skikkelig fint med litt teater? Har det blitt mye smittetall, hjemmekontor og munnbind-diskusjon?

En motgift mot pandemidepresjon spilles nå på Haugesund Teater. Vamp som teaterkonsert. Levert med overbevisning av et spilleglad ensemble. I en regi som gjør det uhøytidelig, underholdende og med evne til å berøre.


Les hele saken

bilde

Våken drøm"

Så var jammen «Våken drøm» plutselig ferdigspilt i Stavanger. I hvertfall i denne omgang. Forestillingen settes heldigvis opp igjen på Rogaland teater våren 2022 og vi gleder oss allerede. For det er virkelig en drøm! En hektisk, gøyal og hjertevarm drøm som vi er så heldige å få henge med i.

Nå flyttes den til Haugesund, hvor den skal spilles i tidsrommet 28 mai - 18 juni.

Finn billetter her!


Les hele saken

bilde

Vamp i kapellet"

St Petri kirke lørdag 03 oktober

En helt spesiell konsert

Akustisk fra en scene som bygges midt i kirkerommet for å minske avstanden til publikum. Musikerne forholder seg til hverandre og rommet slik de gjorde da de lagde debutalbumet ”God morgen søster” på feierbadet i Haugesund for snart 30 år siden. Konserten filmes og videreformidles via scene Vest som er en egen kulturkanal fra TV Vest og Altibox, og er en pilot for en lengre konsertserie Vamp skal turnere med høsten 2021.

Det legges ut i underkant av 200 billetter til denne enestående konserten i St Petri den 03 oktober 2020.

Kl. 20:00 // FÅ BILLETTER

Kjøp billetter her!

Kl. 17:30 // EKSTRA

Kjøp billetter her!


Les hele saken

bilde

Heldigvis har vi fortsatt Vamp "

(Romerikes Blad)

I SNART 30 år har haugesunderne i Vamp holdt det gående. Tirsdag kveld spilte de for en så godt som smekkfull storsal i Kulturverket Flammen i Nittedal. Det var deres femte stopp av i alt 25 spillesteder på vinterens turné. Etter all tiden på veien, etter femten albumslipp og etter fem spellemannspriser, hersker det liten tvil om at Vamp er et band med kvalitet i alle ledd. Det viser de også så til de grader under kveldens konsert.


Les hele saken

bilde

Vamp: Alle gode ting er 12"

(Dagsavisen)

Det 12. albumet til Vamp er blitt et av deres beste. Fullt av gode sanger, uten å lene seg tilbake på rutine og falsk trygghet.


Les hele saken

Eldre nyheter