bilde

Noe har skjedd med Vamp"

(Dagbladet)

Hva i all verden har skjedd med Vamp? Hvordan kan de plutselig høres ut som et helt nytt band - 30 år ut i karrieren? Etter noen år med mer strømlinjeformete album som ikke har vært blant deres mest spennende, uten at de dermed har vært dårlige, gir bandet her ut ett av sine mest helstøpte og interessante album i en karriere som altså strekker seg over tre tiår. Vamp kunne ikke gitt seg sjøl en bedre jubileumsgave!

Kreativt Covid-19 har rammet norske musikere og artister hardt, men den har ikke klart å stoppe kreativiteten. Tvert imot har pandemien gitt oss mye fin musikk. Da verden stoppet helt opp, påvirket det selvfølgelig også Vamp. Bandet fra Haugesund måtte parkere. Trekløveret Øyvind Staveland (61), Jan Toft (59) og Odin Staveland (35) begynte i stedet å jobbe med det som er blitt bandets 13. album. Og det har sikkert tatt «tiå det tar». Bandet gikk også til teaterscenen tidligere i år. Rogaland Teater og Haugesund Teater satte opp «Våken drøm» basert på Vamp-universet - med bandet på scenen. På grunn av restriksjoner ble den ikke sett av så mange, så forestllingen settes opp igjen neste år.

Gamle og nye bidragsytere Staveland senior har skrevet musikken til samtlige 13 spor på «Tiå det tar», samt tre av tekstene (den ene en oversettelse av deler av David M. Romanos dikt «When Tomorrow Starts Without Me»). Øvrige teksbidrag kommer fra en trofast bidragsyter fra starten, sambygding Kolbein Falkeid, samt Hans Børli, Tom Roger Aadland, Helge Torvund, Thorbjørn Bakken og Arne Birketveit. De formidler drømmer og virkelighet, lengsel og kjærlighet og mye håp og glede. Bandet skal ha honnør for å ha brakt flere norske lyrikere fram i sterkere lys, og spesielt nylig avdøde Falkeid. Hans tekst «Gledespunkter», som ble deklamert på albumet «Siste stikk» (2005), har her fått et røft arrangement - og har til og med et stikk som passer inn i den pågående valgkampen: «Tøff kar. Eg likar kråker Eg liker politikarar og Og andre rovdyr De av dei som våge å løfta på bakfoten Og pisse på preiket Og tilstå at makt e et godt bein å gnaga på. Skvære bøller»

Betryggende Vamp har hatt flere utskiftninger enn de fleste, men det er noe betryggende over det faktum at vokalist Jan Toft de siste åra er blitt et stabilt medlem av Vamp igjen, etter at han i 1998 ga seg brått etter sju år. Vidar Johnsen og Paul Hansen er flotte vokalister, men får ha meg unnskyldt: Toft har vært «stemmen» i Vamp-sammenheng siden «kjenningsmelodien» «Tir n'a noir» på albumdebuten «Godmorgen søster» (1993). Det vil si, på «Tiå det tar» deler han raust på oppgaven med to blad Staveland. Fordelingen er broderlig, for de synger fire hver. Staveland senior synger med hjertet utenpå skjorta i Børlis «Mor» i et dempet og avstemt arrangement. Junior gjør det samme i «Når morgendagen komme». I «Juni» synger alle tre i god «The Band-stil» - et annet band med tre sidestilte vokalister.

Trekløver Toft (vokal/gitar) og Staveland senior (vokal/gitar/synth/bratsj/fele) er de eneste som er igjen fra originalbesetningen, mens Odin (vokal/trommer/tangenter/synth./perk.) har vært tilknyttet bandet løst og seinere fast de siste 17 åra. Dagens besetning teller også Kjetil Dalland (bass), Lars Eirik Støle (prophet - en analog synth.) og Stian Tønnesen (gitar/mandolin). Odin har også produsert de siste platene, og har aldri gjort den jobben bedre enn her. Som soloartist liker han å eksperimentere. Han drar ikke «strikken» like langt her, men utfordrer mer og tar flere sjanser enn han har gjort på tidligere Vamp-album. Han gjør fine grep som løfter låtene. Denne lekenheten og kreativiteten kommer særlig til uttrykk i tittellåten, «Løvblad i byen», en «dansende» «Smak av salt», komplekse «Blind» og viltre, folkemusikkinspirerte «Gry og solefall» med Staveland seniors fele i en hovedrolle. Far og sønn deler vokaljobben i avsluttende «Åpent vindu (til minne om Kjell Nupen)», en hyllest til kunstneren fra Kristiansand som døde altfor tidlig i 2014 - og til gleden og livet. Intet mindre.


Les saken hos Dagbladet

bilde

VAMP og KORK inntar Operaen i Oslo!"

"Vi har sett fram til å lansere dette med glede i lang tid. Endelig får vi fullført trilogien «Vamp i full symfoni» med både konserter og plateinnspilling. Og endelig får vi spilt i Den Norske Opera." Øyvind.

Det er duket for en helt spesiell opplevelse i Den Norske Opera når Vamp endelig fullfører trilogien «I full symfoni» med Kringkastingsorkestret. Samarbeidet mellom Vamp og Kork ble en formidabel suksess da de gjorde «I full symfoni» i 2005 og 2010. Platesalget nådde nye høyder og turneene til landets største byer, og to utsolgte Oslo Spektrum, ble den gang et foreløpig resultat av samarbeidet. Nå tar de det videre, og byr på to konserter i Den Norske Opera i februar 2025.

Vamp har eksistert og levert i godt over tre tiår, og de har utviklet et spesielt uttrykk i møtet mellom musikk og lyrikk som har truffet den norske folkesjelen. Odin Stavelands medvirkning i TV2-suksessen «Hver gang vi møtes» i år, har ikke akkurat minsket interessen for dette bandet, og har sørget for at en rekke nye fans har oppdaget bandets skattkiste av en låtkatalog.

Hundrevis av sanger om det å være menneske. Om kjærlighet og sorg, myter og skrømt, ærlighet og svik, døden og livet. Og om havet. Katalogen er full av kjente og kjære sanger som de øser av på konsertene sine og bandet er viden kjent for sin tilstedeværelse og formidlingsevne fra scenen.

Kjøp billetter til VAMP og KORK i full symfoni i Operaen her!

Kjøp hotellpakke på Thon Hotel Opera her!


Les hele saken

bilde

Øyvind Stavelands første soloalbum »Lipper» hadde release 1. september 2023"

Øyvind Staveland har hatt en utrolig musikalsk karriere som leder av Vamp gjennom mer enn tretti år. Suksessen har medført fulle arbeidsdager, og rollen som komponist, musiker, bandleder, manager og bookingansvarlig for bandet, har lagt beslag på mye av Stavelands tid. Han har derfor takket nei de gangene han har blitt spurt om å gi ut soloalbum.

Men under pandemien ble det plutselig god tid til komponering. I tillegg til å skrive musikken til det kritikerroste Vamp-albumet «Tiå det tar» (2021), begynte Øyvind Staveland også på skisser til mange flere sanger. Resultatet er hans første soloalbum, «Lipper».


Les hele saken

bilde

Noe har skjedd med Vamp"

(Dagbladet)

Hva i all verden har skjedd med Vamp? Hvordan kan de plutselig høres ut som et helt nytt band - 30 år ut i karrieren? Etter noen år med mer strømlinjeformete album som ikke har vært blant deres mest spennende, uten at de dermed har vært dårlige, gir bandet her ut ett av sine mest helstøpte og interessante album i en karriere som altså strekker seg over tre tiår. Vamp kunne ikke gitt seg sjøl en bedre jubileumsgave!


Les hele saken

bilde

Vamp: Helt på høyde med hva vi kan forlange"

(Dagsavisen)

Etter 30 år og 13 studioalbum gir Vamp ut enda et album som høres ut som et av deres beste.


Les hele saken

bilde

Vamp har brukt koronaen godt"

(Aftenbladet)

Isolasjon og nedetid har åpenbart gjort Vamp godt. Nå har de funnet en ny rute å seile, nye øyer å besøke og ny luft å puste i.


Les hele saken

bilde

Vamp i teaterversjon er en kraftpakke verdt å få med seg"

(Haugesunds Avis)

En motgift mot pandemidepresjon

Har du det siste året tenkt at nå hadde det vært skikkelig fint med litt teater? Har det blitt mye smittetall, hjemmekontor og munnbind-diskusjon?

En motgift mot pandemidepresjon spilles nå på Haugesund Teater. Vamp som teaterkonsert. Levert med overbevisning av et spilleglad ensemble. I en regi som gjør det uhøytidelig, underholdende og med evne til å berøre.


Les hele saken

bilde

Våken drøm"

Så var jammen «Våken drøm» plutselig ferdigspilt i Stavanger. I hvertfall i denne omgang. Forestillingen settes heldigvis opp igjen på Rogaland teater våren 2022 og vi gleder oss allerede. For det er virkelig en drøm! En hektisk, gøyal og hjertevarm drøm som vi er så heldige å få henge med i.

Nå flyttes den til Haugesund, hvor den skal spilles i tidsrommet 28 mai - 18 juni.

Finn billetter her!


Les hele saken

bilde

Vamp i kapellet"

St Petri kirke lørdag 03 oktober

En helt spesiell konsert

Akustisk fra en scene som bygges midt i kirkerommet for å minske avstanden til publikum. Musikerne forholder seg til hverandre og rommet slik de gjorde da de lagde debutalbumet ”God morgen søster” på feierbadet i Haugesund for snart 30 år siden. Konserten filmes og videreformidles via scene Vest som er en egen kulturkanal fra TV Vest og Altibox, og er en pilot for en lengre konsertserie Vamp skal turnere med høsten 2021.

Det legges ut i underkant av 200 billetter til denne enestående konserten i St Petri den 03 oktober 2020.

Kl. 20:00 // FÅ BILLETTER

Kjøp billetter her!

Kl. 17:30 // EKSTRA

Kjøp billetter her!


Les hele saken

bilde

Heldigvis har vi fortsatt Vamp "

(Romerikes Blad)

I SNART 30 år har haugesunderne i Vamp holdt det gående. Tirsdag kveld spilte de for en så godt som smekkfull storsal i Kulturverket Flammen i Nittedal. Det var deres femte stopp av i alt 25 spillesteder på vinterens turné. Etter all tiden på veien, etter femten albumslipp og etter fem spellemannspriser, hersker det liten tvil om at Vamp er et band med kvalitet i alle ledd. Det viser de også så til de grader under kveldens konsert.


Les hele saken

bilde

Vamp: Alle gode ting er 12"

(Dagsavisen)

Det 12. albumet til Vamp er blitt et av deres beste. Fullt av gode sanger, uten å lene seg tilbake på rutine og falsk trygghet.


Les hele saken

Eldre nyheter