bilde

Sollid av Vamp"

(Fremover)

Ga en konsert det luktet både svidd, ramsalt hav og fugl av! Vakre ballader og leken irsk-inspirert folkrock spilt av et av Norges beste liveband er en uslåelig kombinasjon.

JAN WESTBY

Gruppa fra Sildabyen Haugesund er en rugg i norsk populærmusikk og har blitt folkeeie med sin suverene miks av folkrock, visepop og reinspikka rock. Det som spesielt kjennetegner gruppa er nydelige tekster - mange skrevet av forfatteren Kolbein Falkeid, en av våre fremste samtidslyrikere. Men også Lars Saabye Christensen, Håvard Rem, Ingvar Hovland og salige Hans Børli har signert tekster. 
Det er ikke mangel på konkurranse som gjør at gruppa, fra den ble etablert for 27 år siden, har kunnet plassere et halvt dusin Spellemannpriser, Prøysenprisen og nå Medaasprisen på peishylla. Med mer enn én million solgte skiver og hits som Tir n'a Noi, Månemannen, På bredden og Liten fuggel har de skrevet seg inn i norsk musikkhistorie for alltid. 

Sterkt mannskap 

Bandet fartøysjef Øyvind Staveland mønstrer på scenen i Folkets Hus kan vi kanskje kalle Nesten Nye Vamp etter at et par av de originale medlemmene forsvant ut til venstre for få år siden. Inn fra høyre kom den originale vokalisten, Jan I. 
Toft, den glimrende bluesgitaristen og «one-man bandet» Bjørn Berge samt den stødige bassisten Kjetil Dalland, ikke kjent for å sole seg i rampelyset, men kjent for blant annet å ha spilt mye med Mari Boine. Plusser vi på junior og perkusjonist Odin (Staveland) og kompisen Lars Eirik Støle på tangenter har vi kort og godt et knippe knallsterke dekksgutter. 

Minneverdig

Vamp tør å gå egne veier, synger på den nasale sosiolekten «haugesundsk» og har hamra det vampske uttrykket inn i følelsesregisteret til flere generasjoner. Om ikke alt har stor allsangfaktor, så er det definitivt nynnevennlig. Det er både noe moll-aktig og luftig, deilig våraktig over det brede repertoaret til Vampsjef Staveland & Co. Det er melankolsk og uptempo...mye følsomhet og alvor på en gang, men humoren ligger aldri veldig langt unna. Det skal selvsagt Toft ha mye kudos for. Han er sånn passe løs kanon på dekk, kledelig teatralsk, rufsete og langt mer lealaus enn de andre på scenen. Vokalautoriteten vitser, både i og mellom sangene og etablerer en kommunikasjon med publikum som ligner fasit. Om han ikke er den beste vokalisten Rogaland har fostret, så er han i kollektivet Vamp prikken over i-en og helt uunnværlig for gruppas uttrykk. 
Og at kjemien mellom nestor Staveland og Toft er hjertelig tilstede er en avgjørende faktor for at også denne konserten går over i VU-historien som minneverdig. Ikke minst er Bjørn Berge oppsiktsvekkende god. 

Gåsehud

At det har blitt mer elektrisk og røffere enn hva jeg kjenner til etter sporadiske lytt på radio, er jysla bra. For undertegnede er fullt øs å foretrekke framfor nedpå - sikkert i sterk kontrast til de som kom for å høre en klassisk versjon av den 25 år gamle Tir n'a noir med høy allsangfaktor og tendenser til gåsehud og tårer i øyekroken. Noe et fullsatt kulturhus selvsagt fikk. Og vakkert er det jo. 
Ikke mindre nydelig er det at Vamp ser ut til å kose seg og genuint å trives på scenen foran et lydhørt, men litt avventende publikum i By1. 
Etter låter fra et dusin utgivelser avslutta legendariske Vamp med Månemannen - ei låt som kan tolkes som at det går mot bedre tider, eller at en mørk tid er over. Hva kunne vel passe bedre? Og ekstranummeret? Jo, først vakre Øyentrøst før monsterhiten og hjernebarklimet Liten fuggel. Og helt til slutt et samlet band på scenekanten med a capella-låten Onkel A Capella. 
Vamp kan fortjent trekke seg tilbake til green room og ha seg ei fudla. 

 

 

 

 

 


Les saken hos Fremover

Last ned en PDF-utskrift av artikkelen.

Sommerturneen 2020"

Kjære alle sammen, Vi må dessverre konstatere at det ikke lar seg gjøre å gjennomføre sommerturneen 2020. Med de restriksjoner og begrensninger som gjelder fram til 1. september, så har vi ikke noe annet valg enn å avlyse. Vi har ventet i det lengste i håp om at det ville komme nye vedtak for juli og august som gjorde det mulig å avholde konsertene, men slik gikk det altså ikke.

Nå får vi heller krysse fingrene for høsten!

Alle som har kjøpt billetter til Vampkonserter i perioden juli og august vil få pengene refundert ved å kontakte Ticketmaster

Vi ønsker dere alle en flott sommer med eller uten Vamp!

Beste hilsen Vamp Øyvind, Jan, Odin, Lars Eirik, Kjetil og Stian

------

Informasjon fra Ticketmaster:

Billetter kjøpt via kundesenteret eller på ticketmaster.no, refunderes ved å fylle ut skjema her: refusjonsskjema.

Billetter betalt med kort eller vipps på telefon eller web, refunderes tilbake til kortet som er belastet ved kjøp.

Siste frist for refundering: 4. august 2020. NB! Serviceavgifter refunderes ikke.

Med vennlig hilsen Nora // Client Support Ticketmaster


Les hele saken

bilde

Heldigvis har vi fortsatt Vamp "

(Romerikes Blad)

I SNART 30 år har haugesunderne i Vamp holdt det gående. Tirsdag kveld spilte de for en så godt som smekkfull storsal i Kulturverket Flammen i Nittedal. Det var deres femte stopp av i alt 25 spillesteder på vinterens turné. Etter all tiden på veien, etter femten albumslipp og etter fem spellemannspriser, hersker det liten tvil om at Vamp er et band med kvalitet i alle ledd. Det viser de også så til de grader under kveldens konsert.


Les hele saken

bilde

Vamp: Alle gode ting er 12"

(Dagsavisen)

Det 12. albumet til Vamp er blitt et av deres beste. Fullt av gode sanger, uten å lene seg tilbake på rutine og falsk trygghet.


Les hele saken

bilde

Vamp: Best med lavmælt nostalgi"

(Aftenposten)

Et nytt solid Vamp-album med en perle av en tittellåt.


Les hele saken

bilde

Vampsuksess i Hedleberget"

(Avisa Hordaland)

Ikkje mange norske band klarar å selja ut to fulle hus på utescena i det gamle skiferbrotet i Hedleberget på Voss. Vamp frå Haugesund klarte det utan problem fredag og laurdag.


Les hele saken

bilde

Vamp-suksess på «hjemmebane»"

(Agderposten)

Nesten som å spille på hjemmebane mente Øyvind Staveland da Vamp trakk over 1.500 publikummere til Bringsværd Kongsgård.


Les hele saken

bilde

Vamp vant kampen om publikum"

(Østlands-Posten)

I dag var det svært gode muligheter til å finne seg en artist man liker i Stavern, med tre konserter nesten samtidig. Vinneren var klar.


Les hele saken

bilde

Vamp i storform"

(Kvinnheringen)

Vamp kan kunsten å veksla mellom mjukt og hardt, råtøft og rørande i løpet av ein og same konsert.


Les hele saken

bilde

Vamp viste veg i Riddersalen"

(Grenda)

Laurdag og sundag viste at Vamp framleis har publikumstekke, og at dei framleis er i utvikling.


Les hele saken

bilde

Vamp fylte stranda"

(Ringerikets blad)

Begeistrede tilhørere applauderte. Vamp fikk stående applaus etter en heseblesende halvannen time lang konsert på Sundvolden med nytt og gammelt repertoar.


Les hele saken

Eldre nyheter