bilde

Vamp imponerte en full sal i Kulturhuset i Namsos"

(Namdalsavisa)

På dagen 25 år siden deres første plateutgivelse, sto Vamp på scenen i Namsos. Det ble et aller tiders jubileum.

Anmeldt av: Runar Moen 

NAMSOS: Ni studioalbum, ti gullplater, tre platina, to trippel platina og fem Spellemannpriser, deriblant Årets spellemann (2006), sier litt om posisjonen til Haugesundsbandet Vamp.
Siden debuten «Godmorgen, søster» (1993) har de opparbeidet seg en solid fanskare som har trykket Vamps sjangerblanding av folkemusikk, viser, rock og tidvis jazz til sitt bryst.

Karismatisk vokalist
På dagen 25 år etter platedebuten sto de på scenen i Kulturhuset i Namsos onsdag. Det ble en fin opplevelse for 360 publikummere og bandet selv.
Det hele startet med «Amilia» og fortsatte med «Reimert i puss» – i fandenivoldsk Kaizers Orchestra-stil. «Støypt i rav» ble framført nedpå, sløvt og kult og står tilbake som et høydepunkt. Dem skulle det bli fler av utover kvelden.
For det er en opplevelse å være på konsert med Vamp, som tross sine mange  fine innspilte sanger er et band som nytes best i levende live.
Bandet har en utrolig karismatisk front gur i Jan Toft, vokalisten og låtskriveren som forlot bandet i 1998, men som nå er tilbake. Godt er det, for sammen med Vamp-grynder, låtskriver og multiinstrumentalist Øyvind Staveland, bærer han brorparten av konserten på stødige skuldre, ispedd finurlige historier og humoristiske anekdoter mellom sangene.
Og publikum humrer og koser seg, med historier om alt fra pølsespising i tv-pauser til ekskjærester på sosiale medier.

Trampeklapp til Rita
Øyvind Staveland har halsbetennelse, blir vi fortalt. Akkurat det er ikke godt å se og høre, der 57-åringen briljerer med både fløyte og felespill.
Sønnen Odin Staveland tok også turen fra trommesettet for å ta mikrofonen fram på scenen et knippe ganger under konserten, blant annet på «Det roliga regnet» og bak pianoet med «Bror» og fine «På bredden». Ikke minst  fikk han æren av å avrunde det hele med en av bandets største hiter – «Liten fuggel».
Nei, vi har ikke glemt «Tir n’a Noir». Spesielt gjør ikke Vamp selv det.

– Vi har spilt en konsert der vi ikke hadde med «Tir n’a Noir» på programmet. Da ble vi truet med juling etterpå, kunne Jan Toft fortelle.

For anledninga hadde de hentet inn en lokal gjestevokalist for å synge strofene som Rita Eriksen gjorde kjent for 25 år siden. Den oppgaven tok Rita Rosendal fra Høylandet på strak arm og fikk trampeklapp for godt utført jobb.
Etter ikoniske «Månemannen» ble Vamp klappet inn på scenen på ny. En halvannen time med Vamp går nemlig forbløffende fort. Bandet kvitterte med ti gode minutter til.
Og igjen satt vi, med en litt større forståelse for hvorfor Vamp er et av landets mest populære liveband.


Les saken hos Namdalsavisa

Last ned en PDF-utskrift av artikkelen.

bilde

Vampsuksess i Hedleberget"

(Avisa Hordaland)

Ikkje mange norske band klarar å selja ut to fulle hus på utescena i det gamle skiferbrotet i Hedleberget på Voss. Vamp frå Haugesund klarte det utan problem fredag og laurdag.


Les hele saken

bilde

Vamp-suksess på «hjemmebane»"

(Agderposten)

Nesten som å spille på hjemmebane mente Øyvind Staveland da Vamp trakk over 1.500 publikummere til Bringsværd Kongsgård.


Les hele saken

bilde

Vamp vant kampen om publikum"

(Østlands-Posten)

I dag var det svært gode muligheter til å finne seg en artist man liker i Stavern, med tre konserter nesten samtidig. Vinneren var klar.


Les hele saken

bilde

Vamp i storform"

(Kvinnheringen)

Vamp kan kunsten å veksla mellom mjukt og hardt, råtøft og rørande i løpet av ein og same konsert.


Les hele saken

bilde

Vamp viste veg i Riddersalen"

(Grenda)

Laurdag og sundag viste at Vamp framleis har publikumstekke, og at dei framleis er i utvikling.


Les hele saken

bilde

Vamp fylte stranda"

(Ringerikets blad)

Begeistrede tilhørere applauderte. Vamp fikk stående applaus etter en heseblesende halvannen time lang konsert på Sundvolden med nytt og gammelt repertoar.


Les hele saken

bilde

De beste historiene"

(De beste historiene)

Etter 27 år er Vamp fortsatt blant de aller beste musikalske historiefortellerne og formidlerne her til lands.


Les hele saken

bilde

Sollid av Vamp"

(Fremover)

Ga en konsert det luktet både svidd, ramsalt hav og fugl av! Vakre ballader og leken irsk-inspirert folkrock spilt av et av Norges beste liveband er en uslåelig kombinasjon.


Les hele saken

bilde

Vamp imponerte en full sal i Kulturhuset i Namsos"

(Namdalsavisa)

På dagen 25 år siden deres første plateutgivelse, sto Vamp på scenen i Namsos. Det ble et aller tiders jubileum.


Les hele saken

bilde

Vamp - en opplevelse"

(Helgelendingen)

Vamp leverte en fantastisk konsert for et nesten fullsatt Mosjøen kulturhus.


Les hele saken

Eldre nyheter