bilde

Gi de terningkast 6,5"

(Fanaposten)

Vamp leverte en stor konsert i Fana kulturhus onsdag kveld. - Gi de terningkast 6,5, var publikums beskjed på vei ut etter konserten. Herved gjort.

Fana kulturhus var utsolgt i god tid før Vamp i det hele tatt hadde pakket tannbørsten for å legge ut på turné. Forventningene var på topp hos publikum, og klokken 19.03 entret bandet scenen, og bandet trollbandt publikum fra første tone.

Gammelt og nytt

Vamp har holdt på siden 1990, og i løpet av alle disse årene har de produsert vakker musikk til like vakre tekster som har gått rett hjem i hjertene til det norske folk.

Tirsdagens konsert bød på musikk fra hele deres karriere, og selvfølgelig fikk publikum nynne med på Hallo - Adjø, Tir n'a noir, 13 humler og Kim du nå va.

Men også nyere materiale sto på settlisten i kultursalen onsdag. Den nye platen "Lalala" fikk de faktisk i posten tidligere på onsdagen, og flere sanger fra denne siste godbiten ble presentert for fanapublikummet, til jubel og svært god mottakelse.

Samarbeidet med Lars Saabye Christensen har på ny båret frukter, og "Det roliga regnet" med tekst av Lars Saabye Christensen og musikk av Øyvind Staveland er en klassisk Vamp-ballade. Publikum fikk en annen sang med tekst av samme forfatter. Bror fra den forrige platen "Popula" med musikk av Odin Staveland ble fremført vakkert og vart.

Kvalitetsmusikere

Vamp er et svært sterkt beite av musikere, og de leverer materialet sitt med innlevelse, glede og glød på et sjeldent høyt nivå.

Jan Toft er den opprinnelige vokalisten i Vamp, som med sin særegne stemme og formidlingsevne flørter med publikum når han får stå fremst på scenen. Noen fantastiske fjes setter han også opp innimellom. Bjørn Berge er en av landets beste bluesgitarister, og han briljerer til tider med sine soloer og utbroderinger med bottleneck.

Kjetil Dalland er som bassen han trakterer, taktfast og solid rolig bakgrunnen under hele konserten.

Odin Staveland trakterer trommene, men trollbinder med sin stemme akkompagnert av eget pianospill på flere av sangene. Lars Eirik Støle på keyboard og tangentinstrumenter utfyller lydbildet med emminente detaljer. Mr. Vamp er Øyvind Staveland, som i sin feierjakke, tryller frem toner fra fioliner og fløyter som er en del av varemerket til Vamp.

Vamp lager de vakreste bilder med musikken og tekstene, og alt pakkes inn i flotte harmoniseringer.

At musikken til Vamp betyr mye for det norske publikummet er det ingen tvil om, og under konserten kunne en se publikum tørke tårer og smile om hverandre.

- En flott kveld

Etter konserten var artistene selv fornøyde med turnéstarten.

- Dette var en flott kveld. Det er onsdag og god steming, og vi setter stor pris på at folk har tatt seg tid til å komme hit for å høre på oss. Publikum var med fra første stund, og det liker vi. Vi legger jo ikke akkurat opp til allsang, selv om det ble litt av det i dag, men vi merker at publikum er med oss, og i dag var det mange blide fjes å se fra scenen, sier Øyvind Staveland i garderoben etter konserten.

Musikerne har satt seg ned i sofaene for å puste ut litt etter drøyt halvannen times konsert. At sangene fra den nye platen fenger publikum setter de pris på.

- Vi liker jo å presentere både gammelt og nytt når vi spiller. Men vi føler at de nye sangene glir fint inn i programmet vårt, og vi har testet ut noen av sangene i løpet av sommeren. Det er kjekt at de treffer publikum, sier Staveland.

Ny sjanse i desember

Torsdag spiller Vamp i Ølen, før det blir to konserter i Stavanger i helgen. Deretter går turneen til østlandet, opp mot Trøndelag før de stikker innom Svalbard en tur.

- Det er alltid kjekt å spille på Svalbard. Første gang vi spilte der var det fullt hus, og det var bare plass til 50 stoler, ler Staveland. - Nå har de fått nytt kulturhus, og innbyggerne der oppe er flinke til å gå på kulturarrangement. Vi får håpe at de dropper tven den kvelden vi er der i alle fall, avslutter han.

Vamp avslutter konsertene før jul med en konsert i Os og to konserter i Bergen 16. til 18. desember. Og er du rask kan du kanskje sikre deg en billett.

Dommen fra en av publikummerne som var i Fana kulturhus fikk vi da han var på vei ut:

- Gi de terningkast 6,5!

Ståle Melhus


Les saken hos Fanaposten

bilde

Vampsuksess i Hedleberget"

(Avisa Hordaland)

Ikkje mange norske band klarar å selja ut to fulle hus på utescena i det gamle skiferbrotet i Hedleberget på Voss. Vamp frå Haugesund klarte det utan problem fredag og laurdag.


Les hele saken

bilde

Vamp-suksess på «hjemmebane»"

(Agderposten)

Nesten som å spille på hjemmebane mente Øyvind Staveland da Vamp trakk over 1.500 publikummere til Bringsværd Kongsgård.


Les hele saken

bilde

Vamp vant kampen om publikum"

(Østlands-Posten)

I dag var det svært gode muligheter til å finne seg en artist man liker i Stavern, med tre konserter nesten samtidig. Vinneren var klar.


Les hele saken

bilde

Vamp i storform"

(Kvinnheringen)

Vamp kan kunsten å veksla mellom mjukt og hardt, råtøft og rørande i løpet av ein og same konsert.


Les hele saken

bilde

Vamp viste veg i Riddersalen"

(Grenda)

Laurdag og sundag viste at Vamp framleis har publikumstekke, og at dei framleis er i utvikling.


Les hele saken

bilde

Vamp fylte stranda"

(Ringerikets blad)

Begeistrede tilhørere applauderte. Vamp fikk stående applaus etter en heseblesende halvannen time lang konsert på Sundvolden med nytt og gammelt repertoar.


Les hele saken

bilde

De beste historiene"

(De beste historiene)

Etter 27 år er Vamp fortsatt blant de aller beste musikalske historiefortellerne og formidlerne her til lands.


Les hele saken

bilde

Sollid av Vamp"

(Fremover)

Ga en konsert det luktet både svidd, ramsalt hav og fugl av! Vakre ballader og leken irsk-inspirert folkrock spilt av et av Norges beste liveband er en uslåelig kombinasjon.


Les hele saken

bilde

Vamp imponerte en full sal i Kulturhuset i Namsos"

(Namdalsavisa)

På dagen 25 år siden deres første plateutgivelse, sto Vamp på scenen i Namsos. Det ble et aller tiders jubileum.


Les hele saken

bilde

Vamp - en opplevelse"

(Helgelendingen)

Vamp leverte en fantastisk konsert for et nesten fullsatt Mosjøen kulturhus.


Les hele saken

Eldre nyheter