Tekstene:


Tekstforfatterne:

Kolbein Falkeid

bilde

Kolbein Falkeid, poet og lyriker fra Rogaland som alltid har likt Bob Dylan og Leonard Cohen.

Kolbein mener at dikt bør fremføres, og kanskje når ordene et større publikum når det blir satt musikk til. Han har samarbeidet med Øyvind Staveland (naboer i Haugesund) i over ti år og disse har skapt en helt egen atmosfære seg i mellom, noe som platekjøpere og konsertgjengere har hatt stor glede av.

Som gymnasiast nådde Kolbein offentligheten første gang med sin poesi i lokalavisen i Haugesund. I 1962 debuterte han med samlingen «Gjennom et glass-skår». Siden har han signert til sammen over 20 bøker.

At Kolbein har reist på de syv hav, står å lese både på og mellom linjene. Som barn av Haugesund på 50-tallet virket Panamakanalen både nærmere og mer fortrolig enn Vålerenga.

Bare 16 år gammel mønstret han på til Sør-Amerika og Asia. Om bord i en fruktbåt på vei til India ringte han far og ble kommandert hjem. Skulle han bli skikkelig sjømann var virkeligheten kullbåtrafikk på Nordsjøen vinterstid, og ikke søndagshav og nordøstpassatens forsiktige puff i ryggen. Senere har han reist både til Brasil og Vest-Afrika. Lengselen, ofte symbolisert ved havet, står stadig sentralt i Kolbeins poesi.

Lyrikeren Paal-Helge Haugen sier om Kolbein:
«Sjølve motoren, den inste drivkrafta i Falkeids poesi er best uttrykt ved å låne ei formulering fra Pablo Neruda: "Svære daskende luffer av vitalitet og hjertelag."»

Artikkel om Falkeid i Dagbladet
Artikkel i Dagbladet
Falkeid-intervju på NRK

Kolbein Falkeids tekster finner du på:

Tir n'a Noir, Godmorgen, søster, Et uansvarlig dikt, Juli, Hallo - Adjø, Savonarola, Hav, Til havs, Sao Raphael, Til minne om, Skisse vestfra, Verden ror, Mariann, Syng vind i skog, Harry, Sally O'Neill, Vise om sorgen, Maleren, Vuggevise, Ingeborg, Komét, Lindehålsma'en, Stjernebåten, Høytflyvning, Frokost ved Sonne, Ke Long, Ba, Vårnatt, Trubaduren, En annen sol, Salme i mars, Berget det blå, I skyggen, Bleik poet, Loffaren, Gledespunkter, Aldri, Velsigne deg, Byen Ved Havet, Natt, Den Fremmede,

Øyvind Staveland

bilde

Øyvind Staveland  er født 20 mai 1960. Han er den eneste av Vamps besetning som har vært med gjennom hele deres 23 årige karriere.

Øyvind har laget mange av Vamps melodier og skrevet noen av tekstene, enten alene eller sammen med andre.  Han spiller, fele, bratsj, fløyter og trekkspill og synger noen  av sangene.

Øyvind Stavelands tekster finner du på:

Kim du nå va?, Natt i Mathare, Åpen himmel, Elmer, Passasjerane, Amilia, Fløyel,

Ingvar Hovland

bilde

Ingvar Hovland (f. 1953) har sitt daglige virke som lærer i Egersund. Han er mye engasjert i det lokale kulturmiljøet og er sammen med Tor Kristian Klepp primus motor for Egersund visefestival som går av stabelen den første helgen i juli hvert år.

Han har ellers hatt et tett samarbeid med revygruppen «Show Show» og Lars Martin Myhre, men er kanskje mest kjent for å ha skrevet de fleste av tekstene til «Elle Melle».

Ingvar Hovlands tekster finner du på:

Månemannen, Under jorda, Denne uro, Nok ein sang om havet, Har du sagt A, så har du sagt A, Et nytt land, Siste stikk, Eg ser deg overalt, På bredden, Ta meg med, Kanskje, kanskje ikkje, Amanda, Skål, Onkel Holger,

Odin Staveland

bilde

Odin Staveland ble  i 2004 for første gang involvert i Vamp som låtskriver og musiker til plata «Siste Stikk».

Siden har han turnert og gitt ut plater med Vamp, samtidig som han har komponert musikk til teater og film. Han jobber også som produsent for andre artister og er spesielt tilknyttet ABC studio i Etne.

Odin synger, spiller tangenter og trommer/ perkusjon. 

I 2015 kommer hans første solo album som han produserer selv og som han i stor grad har skrevet på turne med Vamp.

Odin Stavelands tekster finner du på:

Velkommen inn, st. mandag, Avsted, Tvangstankar, Ord, Karusell, Kaspar og den gamle, III Sjølportrett, Evelyn,

Tore Jamne

bilde

Tore Jamne (f. 1965) har vært med på flere av Vamps innspillinger og turneer som trommeslager/ perkusjonist.

Ved siden av å være frilansmusiker, underviser han som slagverkpedagog på musikklinjen i Haugesund og musikkskoler i flere kommuner i Rogaland.
Han er både komponist og tekstforfatter og har også en Cd utgivelse bak seg som soloartist under navnet Jafni med albumet «A Notion of an Ocean».

Tore Jamnes tekster finner du på:

Der borte, Strek i regningen, Flua på veggen,

Nils Ferlin

bilde

Nils Ferlin, 1898 -1961. Vokste opp i Karlstad i Sverige, og ble etter å ha gjennomført teaterskolen i Stockholm og en tur til sjøs, etterhvert en av Sveriges mest folkekjære diktere ved siden av Bellmann og Taube. Han debuterte med diktsamlingen «En døddansares visor» i 1930 , og hans dikt og viser er blitt tonesatt av mange.

Nils Ferlin var kjent for sin sarkasme mot de sosialt etablerte og for sitt parti med svakerestilte og ulykkelige.

Nils Ferlins tekster finner du på:

Ein gång,

Arnt Birkedal

bilde

Arnt Birkedal debuterte i 1983 med samlingen «Balladen om hålet i døra». To år senere kom «Adle de trøtte hestane» På nittitallet ga han ut en diktsamling for ungdom som heter «Eg kan godt lika deg». Birkedal har også gjendiktet John Lennon til nynorsk.

Birkedal blir ofte betegnet som en sorgmunter poet. Han bor på Mosterøy utenfor Stavanger og underviser i tillegg til skrivingen. Arnt er nok den lyriker som har bidratt mest til Vamps musikk i tillegg til Kolbein Falkeid. Den mest kjente er kanskje «Hønsahus» fra «God morgen, søster».

Arnt Birkedals tekster finner du på:

Hønsahus, Ost, Brista eller bera, 13 humler, Jentene på landet, Siste melding, Sirkus av lys, Gla i deg, Byen, Skjedå sjel, Løvetann og skvallerkål, På vei te butikken, Fuglane vett, I siste liten, (Te og fra) Bergen,

Ingvar Moe

bilde

Ingvar Moe var en nær venn av Vamp og holdt stadig kontakten frem til han døde i 1994.

Ingvar ble født i 1936 og fikk i 1975 Terjei Vesaas` debutantpris for diktsamlingen «Løktastolpefrø». Han har siden gitt ut mer enn 20 bøker, novellesamlinger, romaner ungdoms og barnebøker. Han var også en populær og mye brukt kåsør,og flere av kåseriene hans er også kommet i bokform.

Ingvar Moes tekster finner du på:

Sommarjenta, Noken gode ting,