Vamp på Nett: Vamp på Spotify Vamp på Wimp Vamp på iTunes Vamp på Platekompaniet Vamp på 7 digital Vamp på Facebook Vamp på Twitter Vamp på YouTube Vamp på EnkelKlarering.no Vamp i Gitarboka

«Passasjerane»2015iTunes

Passasjerane
1Passasjerane Øyvind Staveland/Øyvind Staveland04:10 

Vamp gir alle inntekter av sin nye låt «Passasjerane» til Flyktninghjelpens arbeid for mennesker på flukt. Øyvind Staveland skrev sangen da et skip med over 700 flyktninger ble funnet i havsnød i Middelhavet dagen før nyttårsaften i 2014.

Det er romjula 2014. Øyvind Staveland har nettopp startet skriveprosessen for det neste Vamp-albumet. I Middelhavet blir lasteskipet Blue Sky M bordet utenfor kysten av Italia med over 700 flyktninger fra Syria om bord. Mannskapet har forlatt skipet, som er programmert med kollisjonskurs for kysten av Europa. Hundre av flyktningene må behandles for nedkjøling.
De fleste ombord er flyktninger fra krigsherjede Syria. Nyhetene flimrer over tv-skjermer og nettbrett ved overgangen til det nye året. Historien gjør inntrykk på mange. Også på Vamp-gründer og låtskriver Øyvind Staveland. Han setter seg ned og skriver den vakkertriste låten «Passasjerane». Inntrykkene og følelsene er sterke. 

«Det går et skip mot land i natt/og ingen bønnar e te nytte/Eg ber alikavel/for dei som e forlatt».

· «Passasjerane» er tilgjengelig for digitalt kjøp/nedlastning/streaming fra 02.10.2015.
· Vamp gir fra seg alle inntekter fra nedlastning og streaming av «Passasjerane» til Flyktninghjelpens arbeid for mennesker på flukt.
· I likhet med albumet «Populas» er «Passasjerane» produsert av Vamps Odin Staveland.

Hjelp ved å streame/laste ned Passasjerane

Hva synes du om «Passasjerane»