Vamp på Nett: Vamp på Spotify Vamp på Wimp Vamp på iTunes Vamp på Platekompaniet Vamp på 7 digital Vamp på Facebook Vamp på Twitter Vamp på YouTube Vamp på EnkelKlarering.no Vamp i Gitarboka

Vamp vant kampen om publikum

Foto: Arianit Selmani

I dag var det svært gode muligheter til å finne seg en artist man liker i Stavern, med tre konserter nesten samtidig. Vinneren var klar.

På Fredriksvern Verft i Kommandantens hage sto Vamp på scenen, mens Jan Eggum holdt sin sommerkonsert på Hotel Wasilioff og på Galeiscenen var det Louis Jacoby som sto for underholdningen. 

Du kan godt si at det var en ekstra glad-kveld i Stavern. 
Med så mange forskjellige artister på scenen samtidig, kan det naturligvis ikke bli fult alle steder, for så mange mennesker er det ikke i Stavern. Men det skal sies at samtlige steder hadde fyllt nesten alle stolene. Det som dro flest folk var, kanskje ikke overraskende, Vamp - hvor over 600 billetter var solgt. 
- Vi skulle egentlig ha konserten i Eplehagen, men det ble ingenting av det. Til slutt endte vi opp med Kommandantens hage og det traff vi blink på. Det er en fin og intim stemning her. Man får en fantastisk konsertfølelse, sier en av arrangørene Trond Levsaker.

Mange minner 
Det kunne vel ikke vært bedre vær enn denne torsdagskvelden her i Stavern. Den varme sola skinte, og man kunne samtidig føle en kald bris fra havet i det man gikk rundt på Fredriksvern Verft. Mellom Kommandantboligen og låven samlet det seg over 600 mennesker i alle aldre for å høre på Vamp. To av dem som hadde tatt turen hit i dag var, Ewa Gawecka og mannen hennes Knut Jacobsen fra Larvik. 
- Jeg er her for å kose meg med mannen min. Vi har vært på Vamp-konsert to ganger tidligere. Første gang var vel over 20 år siden, også en gang litt senere i Bøkeskogen. 
For Ewa var valget enkelt. Jan Eggum og Louis Jacoby var ikke aktuelt for henne, da hun stort sett kun har tidligere minner fra Vamp-konserter. I tillegg hadde hun sitt utdrikningslag her på baksiden av Kommandantboligen, så det kom et par nostalgiske øyeblikk for henne i denne konserten. 
- Det er et fantastisk sted her og mange mennesker har samlet seg her i dag. Jeg liker sangene deres med fiolin best, siden jeg spiller det instrumentet selv. Nå har de byttet vokalist så vidt jeg har forstått, men jeg nyter fortsatt musikken deres.  

- Gode tekster 
Hos Louis Jacoby på Galeiscenen var det ifølge arrangørene solgt 150 billetter, nå skal det nevnes at han holdt en konsert dagen før, men det var godt oppmøte for skjærgårdspoeten. Her var gjennomsnittsalderen noe høyere enn i de andre konsertene, men entusiasmen og gleden var like stor. Venninnene Mathea og Kari fra Stavern var på deres første arrangement i sommer, og de gledet seg til å høre det nye Jacoby har kommet med. 
- Vi har vært og hørt på han flere ganger, og i år bestemte vi oss for å komme hit igjen. Det var snakk om at han har lagd mye nytt, og vi er spent på hva det er, sier Kari. 
De så fram til en koselig kveld fylt med humor, sang og refleksjoner, servert av den velkjente Louis Jacoby. 
- Han har gode tekster. Vi har tro på at det blir en koselig kveld, sier Mathea. 

Årlig tradisjon 
Inne på Hotell Wassilioff var det Jan Eggum som sto for underholdning denne torsdagskvelden. Dette er den sjette året på rad at han besøker hotellet i Stavern. 
- Han holdt en konsert torsdag kveld, og en i morgen. Det har nå blitt en fin tradisjon at han besøker oss hver sommer, sier hotelldirektør Morten Christensen. 
Ifølge hotelldirektøren ble det solgt 100 billetter til konserten i dag, og hotelldirektøren erkjente at det muligens hadde vært en idé å ikke ha konserten på samme dag som Vamp. 
- Det får vi tenkte på til neste gang, men vi er fornøyd med oppmøtet i dag, sier Christensen.

 

Lese hele artikkelen hos Østlands-Posten

Les anmeldelsen som pdf

Hva synes du om «Vamp vant kampen om publikum»