Vamp på Nett: Vamp på Spotify Vamp på Wimp Vamp på iTunes Vamp på Platekompaniet Vamp på 7 digital Vamp på Facebook Vamp på Twitter Vamp på YouTube Vamp på EnkelKlarering.no Vamp i Gitarboka

Vamp og Ida trollbandt publikum

Vamp leverte en kulturopplevelse fra øverste hylle i Hemne kirke søndag kveld. Med Ida Solstad som solist på Tir na Noir steg stemninga til himmels.

Det ble imidlertid en stressende innledning til kirkekonserten for karene i Vamp. 

Kraftig forsinket 

Stengt vei, underkjølt regn med snøslaps, og pålegging av kjettinger gjorde at de var kraftig forsinket. Det var allerede kø foran kirka da orkesteret ankom 55 minutter før konsertstart. 

- Vi har kjørt på alle slags gårdsveier før vi fant fram, sa en lettere stresset Jan Toft som entret kirka samtidig som ST. 

Imponerende 
Instrumenter skulle stemmes, lyd og lys sjekkes, og Ida skulle prøvesynge. Rutinen gjorde at alt falt på plass, og konserten kunne starte til annonsert tid. Imponerende. 
- Takk for at me fekk koma, hilste Øyvind Staveland til publikum, og drog i gang konserten med fullt trøkk og løftet stemning fra første strofe. 

Opphøyet stemning 
Bandet bød på mange nye, men også kjente og kjære låter. Det er det spesielle lydbildet i Vamp som gjør musikken så særegen og gjenkjennelig. De kan kjøre på med fullt trøkk på trommer og bass så det vibrerer i vegger og tak. Eller de kan by på sarte toner fra fløyte og fele så en nesten kan høre ei knappenål falle. Den cirka halvannen time lange konserten bød på alle nivåer mellom dette. Vamp har en egen evne til å tilpasse melodier og tekster, slik at de forenes i en lyrisk opplevelse. Det var dette som ble publikum til del søndag kveld, og skapte en fin og opphøyet stemning som kledde kirkerommet godt. 
Nevnes må Jan Toft sin innsats som klovn. Noen er født med mer egenskaper som klovn enn andre. Jan Toft er en av de, noe som moret publikum stort under konserten. Han er vokalisten i Vamp, og dermed frontfigur på scenen. 

 

Og så kom Ida 
Med minimal øving med bandet, entret Ida Solstad scenen og sang seg rett inn i publikums hjerter med en glimrende, plettfri framføring av Tir na Noir. Det høstet hun stor begeistring og fortjent trampeklapp for. 
- I forkant hadde jeg øvd på melodien selv, og vi rakk en liten gjennomføring av partiet jeg skulle synge før konserten. Det gikk bra, og jeg er fornøyd, sa Ida etter konserten. 
- Hun var så rutinert at dette gikk jo helt fint, sa Øyvind Staveland til St etter konserten. 

På forespørsel fra Vamp 
Mange av låtene var hentet fra bandets nye album La, la la, og var derfor nye for publikum. Det la ingen demper på konserten, men applausen steg ytterligere noen hakk med de kjente låtene som Månemannen og Liten fuggel. 
- Stemninga i kirka var fenomenal, og vi koste oss i denne flotte kirka. Lydbildet vårt passer i kirkerommet, og jeg synes det er helt riktig å bruke kirka på denne måten. Det skulle vært gjort i mye større grad. Men det er jo ikke mange år siden vi ikke fikk lov til å opptre i kirka, sa en noe svett, men fornøyd Øyvind Staveland til ST. 
Konserten ble arrangert på forespørsel fra Vamp, og ble innlemmet i Hemne kirke sin 200års feiring. En tilfeldighet som de vel 400 frammøtte var godt fornøyde med. Konserten varmet godt i den mørke og dystre novemberkvelden.
Ida Solstad med den store stemmen var solist på Tir na Noir sammen med Vamp. | Vamp kommer fra Haugesund der de startet band i 1991. | Øyvind Staveland startet Vamp i 1991 og er frontfigur. | Øyvind Staveland (til venstre) og Jan Toft er gjøglerne i bandet. | Jan Toft er «klovnen» i gruppa som moret publikum. | Odin Staveland var vokalist på Liten fuggel.

 

 

 

 

Les hele artikkelen hos Avisa Sør-Trøndelag

Les anmeldelsen som pdf

Hva synes du om «Vamp og Ida trollbandt publikum»