Vamp på Nett: Vamp på Spotify Vamp på Wimp Vamp på iTunes Vamp på Platekompaniet Vamp på 7 digital Vamp på Facebook Vamp på Twitter Vamp på YouTube Vamp på EnkelKlarering.no Vamp i Gitarboka

Heavy i bakgården

En rå Jan Toft på frifot uten sikkerhetslenke tar Vamp 25 år tilbake i tid.

Selv om vegen har vært brolagt med både humper og oppturer, har Vamp siden platedebuten «God morgen søster» i 1993 vært et av landets mest populære og slitesterke band. 

Rufsete kanter 
I årenes løp har medlemmer - ikke minst vokalister - kommet og gått, men siden noen år tilbake er gamlefar sjøl, Jan Toft, tilbake som vokalist. Det gjør at det Vamp som besøkte bakgården på Kaffka torsdag kveld, er et band som så vidt passer inn på sendeflaten til Nitimen. For bandet stiller med rufsete kanter, massive gitarer signert Bjørn Berg og en Jan Toft bak mikrofonen som er like forutsigbar i oppførselen på scena som utspillene til Donald Trump. Med det som utgangspunkt fikk de vel 200 i bakgården en herlig og heftig kveld med Vamp som på sin side bød både på sikre svisker og noen bredbeinte knallperler av noen låter. 

Gjennomsiktig 
Vamp vartet tidlig opp med den nydelige «13 humler», klassikeren «Sommar i hekken» og en naken og fullstendig gjennomsiktig versjon av «Hallo-adjø» som i «alle år» har vært et av Vamps fyrverkerinummer, men som nå spilles slik den ble komponert: Tofts gitarspill og inderlige vokal med Øyvind Staveland listende ved siden av som en skygge med fiolinen. 
Det er forresten alltid et bevis på selvtillit og en klokkertro på egen katalog når band brenner av superslagerne tidlig i konserten. Vamp har trua på seg selv, og lot publikum få «Tir n'a Noir» midtveis i konserten, i stedet for mot slutten som ville vært det mest naturlige, for ikke si forutsigbare. 

Ny låt 
Kveldens høydepunkt kom i form av en ellevill versjon av «Maleren», som er en litt gjemt låt mot slutten av Vamps andrealbum «Horisonter» fra 1994. Her åpnet bandet alle sluser og lot særlig Bjørn Berge få utfolde seg. 
Kaffka-publikummet fikk som bonus servert en helt ny låt også - en stille og pyntelig vise med en årgangstekst fra Lars Saabye Christensen, ført i penn da den kommende superforfatteren bare var tenåring. En trivelig låt med Odin Staveland som vokalist som så absolutt har det som skal til for å bli en ny konsertfavoritt med Vamp.

Les hele artikkelen hos Oppland Arbeiderblad

Les anmeldelsen som pdf

Hva synes du om «Heavy i bakgården»