Vamp på Nett: Vamp på Spotify Vamp på Wimp Vamp på iTunes Vamp på Platekompaniet Vamp på 7 digital Vamp på Facebook Vamp på Twitter Vamp på YouTube Vamp på EnkelKlarering.no Vamp i Gitarboka

Møllebukta i Stavanger

FOTO: Pål Christensen

Dette ble alt vi kunne håpe på, sier arrangør Sonja Hargaut etter utekonserten med Vamp i Møllebukta fredag kveld.

Vindstille, sol og et akseptabelt antall varmegrader. Særlig mye bedre forhold for å lage konsert kunne i grunnen ikke arrangørene ønsket seg.
- En fantastisk plass når været er sånn, sier Audun Skadberg, en av konsertgjengerne som koste seg i forsommersola fredag kveld.
Konserten ble holdt på Forsvarets sjøhuseiendom, noen hundre meter fra stranda helt innerst i Møllebukta. Forsvarseiendommen er inngjerdet fra før, noe som gjorde forberedelsene langt enklere for en arrangør. Her lå alt godt til rette for en fin konsertopplevelse - så lenge været spiller på lag.
- Kjempefin kveld for oss
- Vi ser hele tiden etter nye, spennende plasser å spille. Her var vi på historisk grunn og det er alltid kult når folk prøver å stelle i stand noe litt annerledes. Dette ble en kjempefin kveld for oss, sier Øyvind Staveland i Vamp til Aftenbladet.
- Men er det ikke også en risikabel plass å planlegge konserter?
- Det er klart, du er sårbar om vinden står på fra vest eller nordvest. Og om det blir regn. Men vi kunne snudd scenen andre veien, og da konserten ble planlagt i høst satset vi på at det skulle gå bra. Og dét gjorde det jo, sier Staveland.
Regner med å gå i pluss
Sonja Hargaut og Jozef Dzuban, som driver kiosken Is Paradis i Møllebukta, arrangerte Vamp-konserten på dagen ett år etter at de åpnet kiosken.
Ifølge Hargaut har det kostet i overkant av 200.000 kroner å arrangere konserten, og målet var å selge rundt 1000 konsertbilletter. Uten at hun har gjort opp status ennå, regner hun med at regnskapet går i pluss.
- Vi har lyst til å være med og skape kjekke ting i Møllebukta. Jeg tenker at dette er en fantastisk konsertarena, iallfall på sånne dager, sier hun til Aftenbladet.
- Så du er klar for å lage nye konserter her?
- Hvis Gud og Forsvaret og kommunen og bandene vil...
Sonja Hargaut ler.
- Jeg ser ikke noe problem i å gjøre det samme en gang til. Denne gangen har vi gjort alt selv, så nå kan vi jo dette, sier hun.
Hun er likevel enig i at vær og ikke minst vind gjør Møllebukta til en risky plass å arrangere konserter.
- Alt blir så mye lettere når du er heldig med været.

Les hele artikkelen hos Stavanger Aftenblad

Les artikkelen som pdf

Hva synes du om «Møllebukta i Stavanger»