Vamp på Nett: Vamp på Spotify Vamp på Wimp Vamp på iTunes Vamp på Platekompaniet Vamp på 7 digital Vamp på Facebook Vamp på Twitter Vamp på YouTube Vamp på EnkelKlarering.no Vamp i Gitarboka

Bergtok sunndalingene

Publikumsyndlingene Vamp kom til fullsatt sal og tendenser til stormende jubel da de besøkte Sunndalsøra tirsdag kveld.

Vamps merittliste er sjelden i norsk sammenheng. Siden starten for godt over 20 år siden, har gruppa hatt et stadig tilsig av publikum. Årlig spiller de seks karene fra Haugesund rundt 100 konserter, de har gitt ut 14 plater, solgt rundt 1 million plater og mottatt en haug med spellemannspriser. Kanskje ikke så rart at konserten på Sunndalsøra var utsolgt ei god stund i forveien.

Konserten startet litt tilbakelent med sangen «Nåken gode ting», som er en sang som ikke er mye spilt på radioen. Stort sett er det Jan Toft som er vokalist på sangene. På den andre sangen, på en av bandets aller største hiter, «Liten fuggel», trådte Vamps gullfugl fram, nemlig Odin Staveland, gruppas yngstemann. Han er trommis, men alle band burde ha en syngende trommis. Og som kan spille trekkspill og piano i tillegg til trommer. På sangen «Bror» startet han ved pianotangentene, for så å rusle tilbake til trommesettet sitt midt i sangen. Han har vært med i Vamp siden 2008, og med sin lyse, lette stemme, er han vokalist Jan Tofts motsetning.

- Slike motsetninger er noe av det Vamp ønsker å vise fram på turneen, forteller sjefsvamp Øyvind Staveland etter konserten. 

- Vi vil vise at Vamp er alt fra det rockete til det sarte, såre, samtidig som det er ispedd noen muntre historier, forteller Staveland, som var svært fornøyd med både publikum og Hovshall. 

Ei slik munter historie var nevnte Tofts harselering med seg selv og sin kropp, som tydeligvis er i manko av det meste. Det som var mest iøynefallende var klærne hans, som var altfor store. Ifølge han var de kjøpt på nettet, og han har visstnok hatt en konsultasjon med Jan Thomas. Tiden vil vise om det gir seg utslag i en bedre klesstil. 

Å skape en sang som blir en klassiker i moderne tid, er det veldig få forunt å få til, men Vamp har en av dette årtusenets aller største, nemlig «Tir na noir». Publikum ventet på denne, og møtte sangen med applaus. Siste sang i konserten var, ikke uventet, «Månemannen». 

Men publikum ønsket mer, og slik ble det. Ikke en, men tre. Og hvor sjarmerende er det ikke å få seks staute karer fra Haugesund på scenekanten til slutt, hvor de synger a cappella «Onkel Holger», som er Øyvind Stavelands ferske hyllest til sin avdøde onkel. 

Hvis du gikk glipp av tirsdagens konsert, eller ønsker mer av Vamp, kan det trolig bli ny mulighet i august. Da håper kultursjef Ole Magne Ansnes å få til en utendørskonsert med et av Norges mest populære band i Fjordparken.

Les anmeldelsen som pdf

Hva synes du om «Bergtok sunndalingene»