Vamp på Nett: Vamp på Spotify Vamp på Wimp Vamp på iTunes Vamp på Platekompaniet Vamp på 7 digital Vamp på Facebook Vamp på Twitter Vamp på YouTube Vamp på EnkelKlarering.no Vamp i Gitarboka

Vamp varmet i kulda

Faksimilie Jarsberg Avis 14.11-2016

Vamp leverte som forventet foran et fullsatt Biorama fredag kveld. Det ble et møte som varmet i vinterkulda.

HOLMESTRAND: - Vi gleder oss, sa Øyvind Staveland til Jarlsberg tidligere i uken, og det var tydelig at dette var noe gruppen mente. Publikum møtte et band som var i topp form og tydeligvis likte å spille i Holmestrand denne fredagskvelden. Ifølge Staveland er Biorama blant de fineste kulturhusene i landet.- Det er ikke mange slike lokaler igjen som oser av historie. har god lyd og dyktige folk, skryter han.

Lekkert og vakkert

Det er lett å forstå at Vamp liker seg i Biorama. Det var nesten ikke et sete å oppdrive i lokalet. Scenen var vakkert lyssatt og lyden satt som et skudd. Det er som han sier, god lyd i Biorama. Med en 25 år lang karriere i bagasjen fikk vi høre mange av de kjente låtene. Det hører med på at Vamp-konsert at man får sine favoritter. «Månemannen» sitter alltid som et skudd, så også i Biorama. Og når «Tir n'a Noir» kommer er på en måte kvelden komplett for mange av de fremmøtte. Det er en sang som de fleste har fått et forhold til.

Røffere uttrykk

Sist jeg så Vamp var under Eidsfossfestivalen i fjor sommer. Da hadde jeg store forventninger til Bjørn Berge som ny gitarist. Mannen er kjent som «Stringmachine» og mange ble nok overrasket da han ble medlem av gruppa. I Eidsfoss druknet hele bandet litt i all høylytt skravling fra publikum. Vamp kommer først til sin rett når man kan høre musikken skikkelig. Det gjorde man i Biorama, og det er lett å la seg imponere og engasjere av vamp. Berge er en suveren gitarist og resten av bandet er også bunnsolide.

25 års jubileum

Vamp har holdt på i 25 år med forskjellig besetning, men Staveland har hele tiden vært med siden han dannet bandet i 1990 og de fikk platekontrakt i 1992. De feirer med å dra på en skikkelig norgesturné, en ny låt og en fotobok om bandet. I Holmestrand møtte man en 25-åring som slett ikke virket spilletrett eller lei. Spilleglede var i fokus.

FAKTA

Vamp ble dannet i 1990 og fikk sin første platekontrakt i 1992. Debutalbumet «God morgen, søster» kom ut i 1993 og ble en suksess. Vamp var dermed etablert i toppen av norsk musikkliv og har holdt seg der siden. De har solgt rundt en million plater og har hele fem spellemannspriser. Fredag spilte de for et fullsatt Biorama i Holmestrand.

 

Les hele artikkelen hos Jarsberg Avis

Les anmeldelsen som pdf

Hva synes du om «Vamp varmet i kulda»