Vamp på Nett: Vamp på Spotify Vamp på Wimp Vamp på iTunes Vamp på Platekompaniet Vamp på 7 digital Vamp på Facebook Vamp på Twitter Vamp på YouTube Vamp på EnkelKlarering.no Vamp i Gitarboka

Viser Vamp slik du aldri har sett dem før

Faksimilie Haugesunds Avis 22.9-2016

Edgar G. Bachel er overrasket over at ingen før har gitt ut en bok med Vamp. Nå gjør han noe med det selv.

Hvordan det var å jobbe med Vamp? De er profesjonelle og ujålete. Det er ikke slik at de tar lettere på jobben om de spiller på mindre steder, de har samme innstilling uansett hvor de opptrer. Før hver eneste konsert nullstiller de seg, noe de har gjort om og om igjen i over 20 år nå. Her ligger nok noe av forklaringen på suksessen de har hatt. 

Edgar G. Bachel forteller om noen av inntrykkene han har gjort seg etter å ha fulgt Vamp tett i drøye tre måneder på bandets vinterturné. Han tar imot oss i studioet sitt hos Haugaland Kunstverk i Strandgata. Månedene sammen med Vamp er i ferd med å materialisere seg mellom to permer i fotoboka «Veien». Innspurten er definitivt i gang, de siste filene er endelig sendt til trykkeriet. 

- Jeg regner med at boka er ferdig om tre-fire uker, men det er allerede mulig å forhåndsbestille den på vamp.no eller hos Musikkforlagene, forteller Bachel. 

Førsteopplaget er på småpene 2.000 eksemplarer. 

- Jeg tror at boka vil ha et nasjonalt publikum, Vamp er jo langt ifra noe lokalt fenomen. Faktisk er jeg litt overrasket over at ingen har gitt ut bøker om dem før. 

Balansegang Den kommende boka har fått navnet «Veien». Passende nok, i og med at Bachel har vært på vei med Vamp i januar, februar, mars og deler av april. 

Det resulterer altså i en fotodokumentar. Om livet på scenen og backstage. Rigging og reising. Venting og hverdag. 

- De har vært utrolig rause med å slippe meg så tett innpå dem, samtidig som verken Vamp eller forlaget har lagt noen føringer på jobben min, det er jeg veldig takknemlig for. 

- Samtidig har det vært en balansegang: Jeg skulle dokumentere det som skjedde, og for å komme tett på dem må jeg også lære dem å kjenne. Men jeg er ikke kompisen deres eller en del av bandet, så det gjaldt å ha antennene ute for når det var tid for å legge kamera bort, føyer han til. 

Store Bachel legger ikke skjul på at han har latt seg overraske over størrelsen på Vamp-maskineriet. Det er en mellomstor bedrift som ruller av sted på norske veier når Haugesundbandet er på turné. 

- Jeg har jo selvfølgelig kjent til bandet, men ikke hatt noen inngående kjennskap til dem før vi begynte dette prosjektet. Og ja, de er større enn jeg hadde trodd i forkant. Det gjelder selve organisasjonen, og også det enorme spennet i låtmaterialet. Og så må jeg få lov til å trekke fram profesjonaliteten deres igjen, den har også vært med på å inspirere meg i arbeidet med boken. Man ønsker jo å være like profesjonell selv, forklarer han. 

Nye sider Etter å ha fulgt Vamp i flere måneder kom han tilbake til studioet med tusenvis av bilder. Bachel valgte først ut en base på rundt 300 bilder, som nå er kuttet ned til de vel 70 fotografiene som utgjør boka.

- Det har vært vanskelig å kutte, men samtidig var det vært veldig gøy å se konturene av helheten komme fram, hvordan bildene jeg har valgt ut binder historien sammen, sier Bachel som trives med turnélivet. 

Han har tidligere blant annet fulgt Tom Roger Aadland og The low Frequency in Stereo på tur. 

- Selv om størrelsen på artistene er ulik, er jobben den samme: Å fange de spesielle øyeblikkene. Du ønsker hele tiden å vise sider av personene som man ikke ser til vanlig.

Les hele artikkelen hos Haugesunds Avis

Les artikkelen som pdf

Hva synes du om «Viser Vamp slik du aldri har sett dem før»