Vamp på Nett: Vamp på Spotify Vamp på Wimp Vamp på iTunes Vamp på Platekompaniet Vamp på 7 digital Vamp på Facebook Vamp på Twitter Vamp på YouTube Vamp på EnkelKlarering.no Vamp i Gitarboka

825 hørte Vamp

Foto: Dag Lauvland

Lindesnes Fyr var søndag regionens desidert største kulturhus. Hele 825 var samlet foran Fjellhallen for å se og høre Vamp. det er rekord mener daglig leder Anne Solvang Salvesen.

De er i ferd med å bli Lindesnes Fyrmuseums husorkester, Vamp. Søndag besøkte de fyret for femte gang. Bandet har spilt utekonsert ved fyret både i 2009, 2010 og 2011, og sammen med Bjørn Eidsvåg i 2012. Og uansett; de passer som hånd i hanske for et kystorientert museum. Med låter som «Tir n’a Noir», «13 humler», «Elmer», «Sommar i hekken» og «Måne- mannen» har de vært innom nære ting, sommer, lengsel og hav og kyst.

Og publikum kjente sin besøkelsestid. Hele 825 fylte plassen foran Fjellhallen, samt det som er av fjell og knauser rundt amfiet.

56 år gamle Øyvind Staveland er nå den eneste av besetningen som har vært med gjennom bandets 25-årige karriere. Vamps opprinnelige vokalist og gitarist fra 1991, Jan Ingvar Toft er tilbake. I tillegg har de fått med seg den bejublede bluesgitaristen Bjørn Berge som selv har gitt ut hele 12 album og blitt hedret med to Spellemannspriser. I tillegg har de med seg Lars Eirik Støle på tangenter, bassisten Kjetil Dalland og Øyvinds sønn, Odin Staveland på vokal, piano, trommer, perkusjon og trekkspill.

Og selvfølgelig svikter de ikke under konserten som markerer slutten av egen sommerturné. Veien har vært lang fra det kritikerroste debutalbumet «Godmorgen, søster» ble sluppet i 1992. Og de har langt fra alltid kunnet fylle store konsertsaler. Men med søndagens konsert viste de at Lindesnes Fyr akkurat nå er regionens største kulturhus. 

Ekstremt vellykket

Daglig leder Anne Solvang Salvesen har dermed all grunn til å være fornøyd.

– Denne dagen har vært ekstremt vellykket. Jeg mener dette definitivt representerer et rekordbesøk på fyret. Vi har jo også vært rimelige spente på denne kombinasjonen av Tåkelurens Dag og en stor konsert. Men basert på det besøkstallet vi har oppnådd frister det jo til gjentagelse, sier Solvang Salvesen. 

Hun vektlegger også at dagen har fungert som kulturdag med stor spennvidde.

– Alt fra syrere som har bakt brød, til teater, konserter og tang-øl og alt annet enn festivalpølser. Jentan på Båly har stilt med skikkelige fiskekaker. Og ikke minst, de hvite englene fra redningskorpset som har vært med og holdt fokus på kyst og kystkultur. Så fikk jeg jo slått avtroppende sjef, Jo van der Eynden, til ridder. Ikke minst var det svært hyggelig. I det hele tatt, det har vært utrolig artig å være styrmann en dag som dette, sier Solvang Salvesen. 

 

 

Les hele artikkelen hos Lindesnes

Les anmeldelsen som pdf

Hva synes du om «825 hørte Vamp»