Vamp på Nett: Vamp på Spotify Vamp på Wimp Vamp på iTunes Vamp på Platekompaniet Vamp på 7 digital Vamp på Facebook Vamp på Twitter Vamp på YouTube Vamp på EnkelKlarering.no Vamp i Gitarboka

Perfekt arena for Vamp

Faksimilie Avisa Sør-Trøndelag 19.7-2016

Vamp var i sitt rette element da de spilte i «borggården» ved Bårdshaug herregård søndag kveld. Alt stemte: musikken, omgivelsene, stemninga, publikum og attpåtil været som spilte hundre prosent på lag.

Vamp og Bårdshaug herregård er perfekt match. Vamp er et annerledes band med en spesiell signatur på musikken sin, og Bårdshaug herregård er en annerledes og unik arena å holde konsert på. 

Med glans

Dette var første gang Bårdshaug herregård arrangerte utendørskonsert i et så stort format der de kombinerte matservering og konsert. De besto prøven med glans, og de kan godt fortsette å planlegge gode utendørskonserter da de har en arena som egner seg perfekt. Den er passe stor, passe intim og her er alle lokaliteter som trengs for å lykkes. 

Søndag kveld var de til og med på talefot med værgudene. Bare minutter etter at Vamp forlot podiet til varm applaus fra publikum, kom regnet, og det var helt greit. 

Særklasse 

Vamp spilte som forventet god musikk med mye energi, driv og stor musikalitet. Hver for seg er bandets musikere store musikere som behersker flere instrumenter og som også spiller med overbevisning og utstråling. I så måte er Vamp i særklasse; de har ikke bare en frontfigur. Her er alle stjerner som gjør tingene på sin måte. 

Særpreg I årenes løp har Vamp både skiftet besetning og vært lagt på is. Spesielt har sterke vokalister kommet og gått, og hver gang har vi trodd det har vært umulig å erstatte dem. Men hver gang har det vist seg å ha vært mulig, samtidig som bandet har lyktes med å beholde sin integritet og sitt særpreg. Ikke bare ved å spille disse gode, gamle klassikerne som Tir n'a Noir, Månemannen og Vesle fuggel, men fordi de stadig er i utvikling og lager nye og drivende gode låter som river publikum med enten de er full av rytme eller såre og vare. 

Årsaken til dette tror vi er bandets musikalitet som er overbevisende og med en sterk nerve. Til og med Tir n'a Noir greier de å framføre med inderlighet etter utallige framføringer gjennom mange år. 

Frisk bris fra havet

På søndagens konsert på Bårdshaug herregård fikk vi alt vi ba om; de kjente, kjære Vamplåtene som vi aldri blir lei av, og alle de nye, flotte sangene som kommer som en frisk og heftig bris fra bandet som kommer fra kysten ut mot havet på Vestlandet. 

Og kanskje minner musikken oss litt om irsk musikk? Verken musikken eller musikerne er glattpolerte som mye av dagens popmusikk. Musikken er røff, ekte og attpåtil framført av ekte mennesker uten spor av selvhøytidelighet. Det gjør det ekstra morsomt å gå på konsert med Vamp. 

Blir flere konserter

Blant publikum ble det uttalt at de håpet at denne konserten skal bli starten på noe nytt ved herregården. Og de lover å komme igjen. 

Hotelldirektør Magnus Müller Lysholm som er inne i sin første sesong som hotelldirektør ved familiehotellet, var også strålende fornøyd med både musikalsk og teknisk gjennomføring. 

- Vi kunne fått inn publikum, men scenen ble plassert annerledes enn vi først hadde planlagt og dermed ble det bedre plass. Dette var en test for oss også, uttalte en smilende direktør og lover at det vil bli flere konserter ved herregården i framtida. 

- Dette er en fin måte for oss å vise oss fram herregården for folk, sier markedsansvarlig Gunvor Müller Lysholm.

Les hele teksten hos Avisa Sør-Trøndelag

Les anmeldelsen som pdf

Hva synes du om «Perfekt arena for Vamp»