Vamp på Nett: Vamp på Spotify Vamp på Wimp Vamp på iTunes Vamp på Platekompaniet Vamp på 7 digital Vamp på Facebook Vamp på Twitter Vamp på YouTube Vamp på EnkelKlarering.no Vamp i Gitarboka

Fest for folket

Foto: Cecilie Johannessen

Vamp hadde på forhånd lovet å skape stemning på Svensefjøset. Det løftet holdt de.

 tillegg til å være dyktige musikere og fjellstødige formidlere, innehar også medlemmene det lille ekstra som skaper kontakt med publikum. 

Småpraten mellom sangene, de små historiene og invitasjonen til publikum om å synge med - alt gikk rett hjem hos publikum, som så ut til å kose seg like mye som bandet på scenen. Allsang - For et flott syn. Dette har vi gledet oss til lenge. Slik åpnet frontmann og grunnlegger i Vamp, Øyvind Staveland, konserten fredag kveld.

Tross for at været ikke viste seg fra sin beste side, var det ingen som brydde seg om det. Vamp feirer i år 25-årsjubileum, og det er en fyldig musikkkatal- og de kan plukke konsertlåter fra. Og det gjør de. 

Fra «gode, gamle» Tir n'a Noir og 13 humler, via populære Månemannen, til de nyere Passasjerane og Elmer, sangen om Øyvind Stavelands barnebarn som oppdager verden. Og selvsagt Liten fuggel. Sangen som satte punktum for konserten og som fikk publikum til å reise seg og synge med. Dette er den første store konserten Svensefjøset har vært vertskap for siden åpningen av Lierdagene i fjor, og alt tyder på at det ikke blir den siste. takknemlig Dette var også første gang Vamp spilte i Lier, og det er lov å håpe at de kanskje finner veien tilbake på neste års sommerturné. 

Det er ikke hverdagskost at et arrangement i Lier selger over 1100 billetter, men så mange tok turen for å se Vamp holde utekonsert. 

Og det var publikum i alle aldre. Fra de som måtte dra hjem før låvefesten med 21-årsgrense satte igang etter konserten, til de som sørget for å holde liv på dansegulvet til langt på natt. - Vi er veldig fornøyde med besøket og utrolig takknemlige for at folk kommer på arrangementene og har tatt så godt i mot oss, sier Linda-Marie Opsal, som sammen med ektemannen Sveinung er vertskap på Svensefjøset. Hun forteller at de utelukkende har fått positive tilbakemeldinger etter konserten, og at interessen og positiviteten fra gjestene gjør at det frister med en gjentakelse til neste år. - Vi synes dette er veldig hyggelig, og med Lierdagene neste år, er det klart vi tenker på mytt arrangement, sier hun. Også Vamp var veldig fornøyde etter konserten, kan hun fortelle. 

- De var det, både med publikum og stedet, og spesielt hyggelig er det at de ga utrykk for at de gjerne kommer igjen.

Les hele artikkelen hos Lierposten

Les anmeldelsen som pdf

Hva synes du om «Fest for folket»