Vamp på Nett: Vamp på Spotify Vamp på Wimp Vamp på iTunes Vamp på Platekompaniet Vamp på 7 digital Vamp på Facebook Vamp på Twitter Vamp på YouTube Vamp på EnkelKlarering.no Vamp i Gitarboka

Til fyret for femte gang

Faksimilie Lindesnes 23.5-2016

Etter tre års opphold skal de tilbake til Lindesnes fyr. Siste søndag i juli blir det igjen utekonsert med Vamp etter Tåkelurens dag.

– Har vi virkelig ikke spilt der siden 2012? spør Øyvind Staveland vantro. Men det bekrefter Anne Solvang Salvesen ved Lindesnes fyr. Bandet spilte utekonsert ved fyret både i 2009, 2010 og 2011, og sammen med Bjørn Eidsvåg i 2012.

– Vi kunne jo nesten lansert Vamp som fyrets husorkester, sier Anne Solvang Salvesen og ler.

Mange har etterspurt den nesten årvisse konserten.

– I flere år har jeg vært nødt til å svare «Det blir dessverre ikke noe i år», men i år kan vi glede folk med at det blir konsert, sier Salvesen.

Søndag 31. juli er de nemlig tilbake igjen.

Vil vise kontraster

Konserten blir avslutningen på Vamps sommerturné.

– Det blir et repertoar med litt fra hver plate, hvor vi kan vise kontraster. Jeg liker å tro at vi er i en utvikling. Det forandrer seg litt, men lyden av Vamp er alltid til stede, sier Staveland.

– Jeg synes det passer så godt på tusenårsstedet. Lindesnes fyrmuseums kjernefunksjon er å vise kystkultur, men Vamp er jo kystkultur. Lyden kler naturen ute. Både instrumentering og tekster. Jeg liker det himla godt, sier Salvesen.

– Vi blåser litt i været. Vi har ikke avlyst en eneste konsert på grunn av vær. Folk har måttet stå og holdt i scenetaket, men det var 1000 folk der likevel. Det er fascinerende, synes Staveland.

Ett værforbehold tar han likevel.

– En ting kan stoppe oss: For mye lyn og torden. Det kan være farlig, understreker han.

Spesielt forhold

Vamp har et spesielt forhold til fyr, både til fyr generelt, og til Lindesnes fyr i særdeleshet.

– Vi har overnattet der ute et par ganger. Vi trives godt, og er blitt gode venner med Anne og alle som jobber der. Vi får med oss hjemmebakt fyrbrød når vi reiser videre. Det har vært noen magre somre uten Lindesnes fyr, så det blir voldsomt kjekt å ta det opp igjen, sier Staveland, som har en drøm om en ren fyrturné med Vamp og kystverksmuseene.

Han tror det er noe spesielt for publikum også.

– Fyret gir en tilleggsopplevelse. Det blir ikke bare en konsert. Selv om det skulle bli drittvær, er det en opplevelse i seg selv, sier han.

– For folk som er lei av å sitte på hytta, er det en god anledning til å dra med seg hele familien. Det blir ikke som en konsert på rockeklubb eller kulturhus, legger Salvesen til.

Tror på godt besøk

Selv om Vamp allerede har holdt konsert i Mandal i år i forbindelse med gruppas 25-årsjubileum, er Anne Solvang Salvesen optimist hva besøket angår.

– Vestegdene er glade i Vamp. Mye vil ha mer, og dette blir noe helt annet, avslutter hun.

Øyvind Adrian Skogmo

Les artikkelen som pdf

Hva synes du om «Til fyret for femte gang»