Vamp på Nett: Vamp på Spotify Vamp på Wimp Vamp på iTunes Vamp på Platekompaniet Vamp på 7 digital Vamp på Facebook Vamp på Twitter Vamp på YouTube Vamp på EnkelKlarering.no Vamp i Gitarboka

Bare kjekkere og kjekkere å spille

Faksimilie Agder 1.4-2016

Om drøye to uker kommer Øyvind Staveland og resten av Vamp til Flekkefjord for å holde konsert – denne gang i Flekkefjord kirke. Han håper folk tar sjansen på en annerledes konsertopplevelse i kirken.

– Siden kulturhuset ikke er ferdigbygget, og i mangel på andre store arenaer, har vi lyst til å holde konserten i kirken denne gangen. Vi gjør også kirkekonserter av og til, så dette er ikke helt ukjent for oss, sier Øyvind Staveland til Agder.

Han forteller at det nok blir en litt annerledes konsert i og med at den skal være i kirken.

– Ja, det er klart. Vi tar alltid hensyn til de rommene vi spiller i. Også tekstlig må vi ta hensyn, men vi har massevis av sanger å velge mellom. Vi skal garantert tilpasse oss uten at det blir kjedelig, lover Staveland.

Vamp er heller ikke ukjent med flekkefjordspublikummet.

– Vi har hatt et par konserter på hotellet der tidligere. Og en gang spilte vi i noen industrilokaler, minnes han.

PÅ TAMPEN: Etter at platen «populas » ble sluppet i høst har Vamp vært på en omfattende turné.

– Når vi nå kommer til Flekkfjord blir det på tampen av en turné som har pågått siden månedskiftet mellom oktober og november.

Staveland forteller om en vellykket turnévirksomhet.

– Det har vært fulle hus overalt hvor vi har spilt. Vi fikk også gode anmeldelser på den siste plata, bemerker frontfiguren og låtskriveren.

Han føler bandet fortsatt er i en god utvikling rent musikalsk og kreativt.

– Egentlig blir det bare kjekkere og kjekkere å holde konserter og lage musikk, sier han entusiastisk.

HÅRFIN BALANSE: I år har Vamp eksistert i hele 25 år. De har gitt ut ni studioalbum, fått 10 gullplater, tre platinaplater og to trippelplatine og fem spellemannspriser.

– Hva er forskjellen på Vamp nå sammelignet med da dere startet opp? spør Agder.

– Det er kanskje litt vanskelig å bedømme selv. Vi har hele tiden hatt en identitet som ligger i bunn med tanke på instrumentering og dialekt. Nå er også Jan Ingvar Toft tilbake på vokal. Det er mye som er likt som da vi startet, men jeg håper samtidig vi har stått for en viss utvikling. Jeg håper ikke vi gjentar oss selv. Men det er egentlig hele tiden en hårfin balanse – å ivareta det som er kjent og kjært, samtidig som vi skaper noe nytt, forklarer Øyvind Staveland.

EKSISTENS: Vamp står bak enorme hit-låter som «Månemannen », «Liten Fuggel» og ikke minst «Tir n’a Noir».

– Den største hiten er nok Tir n’a Noir. Sangen har vært med oss helt fra starten, og hele vår eksistens ble egentlig bygget rundt den låten. Den har betydd voldsomt mye, og det er en sang vi alltid må fremføre, meddeler Staveland.

Han ser lyst på fremtiden med Vamp.

– Som sagt, jeg synes bare det blir kjekkere og kjekkere. Men hva som vil skje fremover vet jeg ikke, fordi det er sangene vi skaper som er avgjørende. Men jeg har lyst til å jobbe videre, forsikrer Øyvind Staveland.

Nå håper han på en fullsatt kirke når Vamp holder konsert søndag 17. april.

– Jeg håper det kommer massevis av folk, selv om det kan virke som en litt annerledes opplevelse å spille i kirken. Men jeg er sikker på at det blir en flott opplevelse både for oss og for publikum. Jeg håper folk tar sjansen på å se oss også i kirken, uttaler Staveland.

For øvrig kommer Vamp tilbake til distriktet allerede i juli – da på The Bølgen & Moi Hotel på Utsikten.

– Der har vi hatt lyst til å spille lenge. Helt fra vi startet har vi sett på Utsikten som en god konsertarena med den flotte utsikten. I samarbeid med Trond Moi har vi nå endelig lykkes med å få til en konsert, forteller Øyvind Staveland

Les artikkelen som pdf

Hva synes du om «Bare kjekkere og kjekkere å spille»