Vamp på Nett: Vamp på Spotify Vamp på Wimp Vamp på iTunes Vamp på Platekompaniet Vamp på 7 digital Vamp på Facebook Vamp på Twitter Vamp på YouTube Vamp på EnkelKlarering.no Vamp i Gitarboka

Gnistrende Vamp på scenen

Faksimilie Bladet Vesterålen 10.3-2016

I Møysalen var Vamp lekne og suverene og skapte trøkk til tusen sammen med Bø gospelkor.

Det endte som det måtte gå, med stående applaus, jubel, konfetti og hyllest alle veier, fra salen til scenen og motsatt.

Folket som hadde tatt turen til Møysalen i kveld angrer neppe, etter en helaften med Vamp og Bø gospelkor i Kulturuka.

Bø Gospelkoret stod for oppvarmingen, under ledelse av dirigent Julie Willumsen da de innledet konserten med kor og solist Trond Robertsen. Også Charlotte Hansen briljerte med en særdeles vakker solostemme før sangerne fra Bø med låta Berg og båre overlot scenen til Vamp.

– Velkommen til en konsert som vi tror kommer til å bli fanatstisk. Vi gleder oss veldig, for vi har samarbeidet med Vamp før og vet hvor artig det er, sa Julie Willumsen.

Villere og dristigere

Og artig ble det. Og fantastisk. Vamp er byr på en bredde og et repertoar og musikere som det bare er å ta av seg hatten for. Dette er et rockelokomotiv det står steam av.  Det folk-aktige er her fortsatt, men bandet er villere og dristigere i formen, det viser de med sine nye låter.

 Og samtidig er det gjenkjennelig, det er ferskenmyke ballader og visene, små pusterom innimellom forrykende folkrock. Det er herlig, tøft,  mykt og rått. Det går ikke går ikke mer enn to låter uti konserten før hestehårene på fiolinbuen til Øyvind Staveland ligger syltynt an. Intensiteten er det ingenting å si på.

«Elmer» er sangen om Øyvind Stavelands to år gamle barnebarn der han tar sine første stabbende skritt og oppdager verden. Vokalist Jan Toft, som var en del av den originale besetningen da bandet ble dannet i 1991, er tilbake og det med storm.

Gåsehud

 Sammen med gitarist Bjørn Berge, Kjetil Dalland på tangenter og Odin Staveland  fremstår bandet som både nytt og velkjent. Odin Staveland gjør forøvrig mer enn å beherske trommesettet, hans fremføring av På bredden er et av mange gåsehudøyeblikk.  Ei låt som bandet opprinnelig spilte inn sammen med kringkastingsorkesteret, men som er nydelig også i en magrere versjon.

Når Månemannen stiger opp i Møysalen, var det til unison jubel, og publikum stod og klappet hendene varme og ble belønnet med ekstranummeter Liten Fuggel, det det ble klatret blant publikum, delt ut klemmer og smil og konfetti og sprell i et herlig publikumsfrieri. Det er umulig å ikke la seg sjarmere av Vamp. At den nye plata høster høye terningskast, er det ingenting å si på, for det var en smilende publikum som gikk hjem fra Kulturfabrikken.

Vamp bød på både nye låter og gamle slagere, og den mest kjente av dem alle, Månemannen, fikk publikum i Møysalen til å juble.

Vamp bød på både nye låter og gamle slagere, og den mest kjente av dem alle, Månemannen, fikk publikum i Møysalen til å juble. (Foto: )

En fornøyd Øyvind Staveland hyller publikum etter endt konsert.

En fornøyd Øyvind Staveland hyller publikum etter endt konsert. (Foto: )

Les hele anmeldelsen hos Bladet Vesterålen

Les anmeldelsen som pdf

Hva synes du om «Gnistrende Vamp på scenen»