Vamp på Nett: Vamp på Spotify Vamp på Wimp Vamp på iTunes Vamp på Platekompaniet Vamp på 7 digital Vamp på Facebook Vamp på Twitter Vamp på YouTube Vamp på EnkelKlarering.no Vamp i Gitarboka

Vamp leverte - men hvor var folket?

Faksimilie Brønnøysunds avis 5.3-2016

Arrangørene forventet et større publikum. Men de som kom var fornøyde.

Noen norske band er bunnsolide, og leverer alltid gode konserter. Blant dem er Åge Aleksandersen og Sambandet, men Vamp hører utvilsomt også til den kategorien – uten sammenligning for øvrig.

Torsdag kveld spilte Vamp for en ikke helt fullsatt sal i Samfunnshuset i Brønnøysund. Noen vil kanskje hevde at det var et roligere Vamp enn før som spilte, men til gjengjeld leverte de en stemningsfull konsert, der ganske nye låter som «Passasjerane» (som ble skrevet i fjor, da nyheten kom om et skip i Middelhavet fullt av flyktninger, som ble etterlatt av mannskapet sitt) og «Liten fuggel» ble blandet med Vamps gamle slagere, som «Tir n'a Noir» og «Månemannen ».

Alt fremført som det skal fremføres, selv om akustikken i Samfunnshuset ikke akkurat er perfekt.

Fra scenen sørget man også for å vitse litt.

– Dette orkesteret heter Vamp. Men det er mest en bigeskjeft. Vi driver mest med donasjoner, og mindre med ovasjoner, flirte Jan Toft.

Det ville bli feil ikke å skryte av lysshowet. Vamp pleier å imponere på lysfronten, og torsdag var ikke noe unntak.

Fornøyd publikum Det var knapt halvfull sal da Vamp gikk på scenen. Rundt 200 publikum, i en sal med plass til 460. Men det publikummet som var til stede virket godt fornøyd.

– Veldig bra, jeg kosa meg. Jeg har jo hørt dem før, men de skifter besetning ofte, så det er spennende å se dem på nytt, sier Morten Mørch etter konserten.

Venninnene Elin Pettersen og Anne Karin Forshei er også positive.

– Veldig bra. De er flinke til å spille, sier Pettersen.

– Bra lys. Dessuten var trommisen veldig dyktig på flere instrumenter, for ikke å snakke om gitaristen, nikker Forshei.

Hvor var folket? Etter konserten har flere lesere sagt hva de mener om oppmøtet på Brønnøysunds Avis’ Facebookside. «Skammelig», skriver mer enn en. En annen lurer på om brønnøyværingene har mistet bakkekontakten. Enda en mener konserten var dårlig annonsert.

Det forstår ikke Stein Brekk og Torstein Moe, som sto for arrangementet, noe av.

– Er det at de ikke har sett det eller ikke sett det ofte nok? Vi har annonsert mye på Facebook, i avisa og på plakater. I tillegg har det vært en stor forhåndssak i avisa, og Vamp selv har annonsert, slår Brekk fast.

– Om alt det ikke treffer, da vet ikke jeg hva vi skal gjøre bedre, sier han, litt oppgitt.

Han synes det er forunderlig at det ikke kom flere, og er uforstående til det. Torstein Moe vil ikke si at han er skuffet.

– Etter noen år i denne bransjen er man vant til at det ikke alltid kommer folk. Men det er jo surt, det koster oss en del penger, sier Moe.

– Den der så jeg ikke komme, legger Brekk til.

Les anmeldelsen som pdf

Hva synes du om «Vamp leverte - men hvor var folket?»