Vamp på Nett: Vamp på Spotify Vamp på Wimp Vamp på iTunes Vamp på Platekompaniet Vamp på 7 digital Vamp på Facebook Vamp på Twitter Vamp på YouTube Vamp på EnkelKlarering.no Vamp i Gitarboka

Varmt Vamp-gjensyn

Faksimilie Ytringen 4.3-2016

Så å si nøyaktig tre år etter forrige besøk i Kulturhuset i Nærøy var Vamp tilbake på Kolvereid for å holde konsert denne uka. Godt over 450 ytternamdalinger fikk med seg en forrykende konsert med et av landets fremste folkrockband på onsdag.

Mye har skjedd i Haugesunds- gruppa Vamp siden de besøkte Kolvereid i begynnelsen av mars 2013. Det har vært flere utskiftinger og av de som var på turné innom Kolvereid for tre år siden er det bare Vamp-gründer Øyvind Staveland og sønnen Odin Staveland som er med. Det var dermed nesten et nytt orkester som møtte publikum, selv om den kjente Vamp-stilen fortsatt er til stede. Blant de nye medlemmene er den anerkjente bluesgitaristen Bjørn Berge, og han har tilført litt mer bluesrock på enkelte av låtene.

I tillegg til Berge er også Jan Toft tilbake som vokalist i Vamp. Han var bandets første vokalist da de startet opp i 1992, dermed er mannen som ga sin stemme til Vamp-klassikere som «Tir n’a noir» og «13 humler». Begge disse ble naturligvis å høre på konserten.

Vamp leverte også denne gang en forrykende konsert foran en nesten fullsatt storsal i Kulturhuset i Nærøy. Folkrockbandet har et vidt spekter i sin musikk, fra de roligste og vakreste balladene til vill og heftig folkrock. Bandet framførte både låter fra sin nyeste plate «Populas», som kom i fjor høst og låter fra resten av sin karriere, som snart har vart i 25 år.

Det ytternamdalske publikummet var godt fornøyd med konserten. Applausen var stor da bandet avsluttet siste ordinære nummer, som var «Månemannen». Og den var ikke mindre da siste ekstranummer, som var «Liten Fuggel» ble framført med Odin Staveland på vokal. De seks musikerne med Jan Toft og Øyvind Staveland i spissen holdt publikum i sin hule hånd gjennom hele den én time og tre kvarter lange konserten.

Les anmeldelsen som pdf

Hva synes du om «Varmt Vamp-gjensyn»