Vamp på Nett: Vamp på Spotify Vamp på Wimp Vamp på iTunes Vamp på Platekompaniet Vamp på 7 digital Vamp på Facebook Vamp på Twitter Vamp på YouTube Vamp på EnkelKlarering.no Vamp i Gitarboka

Har funnet fram urstemmen

Faksimilie Namdalsavisa 26.2-2016

Med den nye besetninga føler Øyvind Staveland at Vamp har funnet en balanse i bandet, og at de klart å fornye seg uten at det har gått på bekostning av merkevaren Vamp.

Vamp har funnet tilbake til urstemmen når Jan Ingvar Toft er tilbake som vokalist i bandet han og Øyvind Staveland startet i 1991.

– Bandet har god balanse mellom gamle og unge nye medlemmer. Besetninga er i og for seg ny, men det at Toft er tilbake som vokalist synes jeg bidrar til å jorde Vamp igjen. Det er Toft som er selve urstemmen i Vamp, og jeg synes det er viktig å ha han på plass når vi holder på med å utvikle bandet. Det handler om å ta vare på identiteten samtidig som vi går videre, sier Staveland.

I 25 år har Haugesundmannen holdt grep om ett av Norges aller mest populære band. Deres forrige album, «Liten fuggel» har over 200.000 solgte eksemplarer i ei tid hvor slike salgstall nærmest er utenkelige. Etter å ha tatt ett års pause var de i fjor tilbake i full vigør med sin tiende studioplate. Nord-Norge står nå for tur, men de starter turneen i Trøndelag. Neste uke kommer de til Namdalen, og først ut er Kulturhuset i Namsos 29. februar og deretter er det Kulturhuset i Nærøy som får besøk 2. mars.

Lover flott konsert

– Vi kommer med en konsert som vil bestå av mye fra det nyeste albumet «Populas», men folk må ikke bekymre seg. Vi vil selvfølgelig også spille låter som «Tir na Noir», «Liten fuggel», «Månemannen» og alt som forventes når Vamp kommer for å spille, forsikrer Staveland.

I løpet av årene har Vamp kassert inn hele fem Spellemannspriser, Prøysenprisen, Gamlengprisen og Rogaland fylkes bragdpris. De har oppnådd å selge til gull, platina, dobbel eller trippelplatina på omtrent alle sine utgivelser, og har til sammen solgt godt over en million plater.

Foruten Jan Toft har Vamp fått med seg bluesgitaristen Bjørn Berge, som selv har en lang og innholdsrik solokarriere bak seg.

Bevarer varemerket

– Han har blant annet fått fem spellemannspriser og gitt ut rundt 14 album. Han har også i svært stor grad bidratt til å videreutvikle lyden til Vamp, mener Staveland.

– Den nye besetninga har jo fått veldig gode kritikker. Hvordan føler dere selv at dere fungerer som band?

– Jeg synes vi har funnet en flott balanse i bandet. Tilbakemeldingene har jo vært over all forventning, og det er ikke enkelt å prøve seg på ei fornyelse og samtidig beholde det som folk forbinder med bandet. Her skal du trå varsomt, noe jeg mener vi har klart å gjøre.

– Hvordan ser dere på framtida til Vamp?

– Vi ser absolutt lyst på utsiktene til Vamp. Spesielt etter de flotte anmeldelsene vi har fått. Selv kjenner jeg at det er mye artigere å spille nå. Og det blir bare artigere og artigere. Du kan bli sliten av å kjøre bil et langt stykke, men jeg blir aldri sliten av å spille konserter for folk, sier Vamp-generalen.

Les artikkelen som pdf

Hva synes du om «Har funnet fram urstemmen»