Vamp på Nett: Vamp på Spotify Vamp på Wimp Vamp på iTunes Vamp på Platekompaniet Vamp på 7 digital Vamp på Facebook Vamp på Twitter Vamp på YouTube Vamp på EnkelKlarering.no Vamp i Gitarboka

Ny solid skive fra et band det ikke finnes maken til i Norge

Med «siste stikk» leverer Øivind Staveland og resten av Vamp 13 nye solide spor til sin allerede rikholdige katalog av flott musikk.

Nok en gang har bandet tatt turen til Ryvarden fyr ytterst i havgapet utenfor vakre Haugalandet i vest. Et sted som har gitt bandet inspirasjon til en rekke av sine plater. Også denne gangen har de hentet tekster fra kapasiteter som Ingvar Hovland og Kolbein Falkeid, i tillegg til Inger Hagerup. Tre av låtene har Vamp spilt inn sammen med Kringkastingsorkesteret, og de gir allerede god grunn til å se fram til oktober 2006, da Vamp slipper både CD og DVD fra konsertene de tidligere i år holdt sammen med Norges mest kjente symfoniorkester. Fram til da er imidlertid «Siste stikk» et album som vil varme godt i mørketida.

Albumet er for øvrig dedikert til Staveland sin kone gjennom mange år, som i sommer døde etter lengre tids sykdom. Det har utvilsomt - bevisst eller ubevisst - satt sitt preg på musikerne i innspillingsprosessen.

«Siste stikk» føyer seg inn i rekken av solide Vamp-plater. Husk forresten å få med deg det 13. sporet «Gledespunkter», som ikke er annonsert, men som kommer noen sekunder etter det du tror er siste låt. Det er blitt en vakker hyllest til livet.

Knut H. Slettemo

Hva synes du om «Ny solid skive fra et band det ikke finnes maken til i Norge»