Vamp på Nett: Vamp på Spotify Vamp på Wimp Vamp på iTunes Vamp på Platekompaniet Vamp på 7 digital Vamp på Facebook Vamp på Twitter Vamp på YouTube Vamp på EnkelKlarering.no Vamp i Gitarboka

Vamp sørget for festaften

Faksimilie Dalane Tidende 30.11-2015

Det ble en skikkelig vellykket kveld da Vamp leverte nye og gamle låter foran en fullsatt og feststemt bryggerikjeller ved Berentsens Brygghus fredag.

I anledning 120-årsjubileet til bryggeriet hadde Berentsens invitert til Vamp-konsert, og haugesundsbandet gjorde sitt for at det ble den kvelden mange hadde håpet på. Nærmere 800 publikummere var inne i hallen da konserten startet. Det var Harald Berentsen som ønsket velkommen.

– Til vanlig kan denne lagerhallen romme over 800.000 flasker og bokser med sprudlende varer. Men i dag er den omgjort til en konserthall for nærmere 800 feststemte Vamp-fans. Det var det jeg trodde minst at den skulle bli brukt til da den ble bygget i 1983, sa Berentsen og fortsatte:

– Jeg vil gjerne takke publikum. Uten deres støtte og vilje i hverdagen ville vi aldri vært her i dag og kunnet feire 120-årsjubileum sammen med dere. Jeg vil også takke våre medarbeidere som legger sjelen sin i denne bedriften. Dere har vært sporty og dyktige som har vært med og sørge for at vi er der vi er i dag, og at vi sammen har klart å lage dette om til en konserthall i en veldig travel førjulstid, sa Berentsen.

Gammelt og nytt

Det var ikke vanskelig å skjønne at bryggeriet virkelig hadde lagt mye arbeid i å gi en god konsertopplevelse, for bryggerikjelleren fremstod nærmest som et komplett konsertlokale hvor folk stortrivdes, og da Vamp bød på det beste av seg selv, ja, da ble det virkelig en bra fredagskveld.

Naturligvis ble det framført en del nye låter fra plata «Populas», som bandet slapp nå i høst, men tradisjonen tro bød Vamp også på sine gamle slagere, og da var selvsagt allsangfaktoren høyest. Mange likte nok å se gode, gamle Jan Ingvar Toft tilbake som vokalist, og da han framførte «Månemannen », sang publikum med. Kvelden ble avsluttet med en annen låt med tekst av Ingvar Hovland, nemlig «Liten fuggel». Dermed ble det satt et verdig punktum for en fenomenal kveld.

Gave til mandssangerne

Det var imidlertid ikke bare Vamp som var i fokus. Forut for konserten varmet Egersunds Mandssangforening opp med å synge viser. Lite visste de da om at bryggerisjef Harald Berentsen etterpå skulle dele ut en gave på 120.000 kroner til mandssangerne, da han ønsket velkommen til arrangementet.

– Vi er 120 år i år, og vil veldig gjerne gi en gave til en organisasjon som har gjort seg fortjent til det. De har spredt glede uansett hvor de har vært. Folketoget på 17. mai hadde ikke vært det samme uten dem. Vi snakker selvfølgelig om Egersunds Mandssangforening, sa Harald Berentsen.

Gaven skal gå til utsmykking av sangerlosjen i Egersund. Det var en tydelig overrasket Alf Sverre Andersen som mottok gaven på vegne av sangerne.

– Det er mange i koret som sier at jeg er ganske tøf, men i dag sitter tårene ganske løst. Tusen takk, sa en overveldet Andersen.

Vamp spilte i cirka halvannen time før gruppa gikk av scenen.

OLE KRISTIAN LARSEN

Les anmeldelsen som pdf

1 kommentar til «Vamp sørget for festaften»

Hva synes du om «Vamp sørget for festaften»