Vamp på Nett: Vamp på Spotify Vamp på Wimp Vamp på iTunes Vamp på Platekompaniet Vamp på 7 digital Vamp på Facebook Vamp på Twitter Vamp på YouTube Vamp på EnkelKlarering.no Vamp i Gitarboka

Ren nytelse i Ibsenhuset

Faksimilie Telemarksavisa 6.11-2015

Vamp imponerte publikum i Ibsenhuset med sitt høye tempo og teatralske innlevelse. Det var en fullstappet sal som nøt en stor musikalsk opplevelse.

- Velkommen til Skien. Eller vent, nå er det jo streng tatt vi som er på besøk, humrer VAMP grunnlegger Øyvind Staveland fra scenen til latter fra salen. Det er 25 år siden Staveland, som da jobbet som feier i Haugesund, samlet fem lokale musikere på feierbadet for å prøve ut skisser til noen melodier. Det første kapittelet for VAMP ble skrevet, og det skal vi være veldig glad for.

Dansende

Fra første tone trollbandt de publikum, og dro dem med inn i en verden med melodiøse fortellinger, teatralske innlevelser og dramatiske tankevekkere. Den musikalske lidenskapen utstråles i all sin prakt når vokalist Jan Toft legger seg på gulvet med gitaren, og Staveland hopper dansende rundt med fiolinen sin så de rufsete krøllene på håret danser i takt. Kvelden hadde et overflod av høydepunkter. Når bandet framførte låten «På bredden» med Odin Staveland som formidler kunne man høre en knappenål falle. Til tross for en mer naken versjon av låten var dette en helt nydelig framførelse. Den silkemyke stemmen resulterte i en kollektiv gåsehud. Bandet spilte både gamle og nye låter fra sitt siste album, «populas».

Vamp har en formidlingsevne av de sjeldne. Kveldens konsert omhandlet blant annet fortellingen om den foreldreløse Kasper som alltid forble et mysterium for verden, men også en leken og herlig sang Staveland har skrevet til sitt barnebarn, Elmer.

Elskverdig

Så var det til slutt tid for de gode, gamle klassikerne som nesten løftet taket av Ibsenhuset. «Tir Na Noir» og «Månemannen» ble elskverdig mottatt. Det var nerve, nydelige harmonier og mektig. Det spellemannsvinnende bandet lovet i starten å ta vare på sitt publikum den halvannen timen de skulle spille, og det løftet holdt de.

Les hele anmeldelsen hos Telemarksavisa

Les anmeldelsen som pdf

Hva synes du om «Ren nytelse i Ibsenhuset»