Vamp på Nett: Vamp på Spotify Vamp på Wimp Vamp på iTunes Vamp på Platekompaniet Vamp på 7 digital Vamp på Facebook Vamp på Twitter Vamp på YouTube Vamp på EnkelKlarering.no Vamp i Gitarboka

- Vi gir oss aldri

Faksimilie Romsdals budstikke 23.10-2015

Vamp er tilbake med ny besetning, nye tekstforfattere, ny plate og ny turné. Og gleder seg til tøffeljobb i Bjørnsonhuset 13. november.

Skjønt, tilbake og tilbake. I følge frontfigur Øyvind Staveland har Vamp egentlig aldri vært borte, selv om Torbjørn Økeland, Calle Apeland og Paul Hansen gikk ut av bandet i fjor.

– Nei, det er jo ikke sant at vi ble oppløst. Vi har turnert i ett år allerede, vi. Vi har nylig sluppet ny plate. Og så fortsetter vi turneen ut 2016, sier Øyvind Staveland, og legger til: – Vi gir oss aldri, vi, vet du!

Urstemme og bluesgitarist.

Med i bandet er nå gitarvirtous Bjørn Berge.

– Betyr det at dere nå dreier i bluesretning?

– Nei, men du hører at det er Bjørn Berge. Han har bidratt tl å videreutvikle og sette preg på Vamp, sier Staveland, som også er glad for å ha bandets opprinnelige vokalist Jan Toft tilbake.

– Det betyr mye. Jan er selve urstemmen. Det var han og jeg som startet Vamp, det var vi som hadde melodiskissene og fant ut at vi skulle synge på norsk. I bandet og ellers har Jan en egen nerve, sier Staveland, som regner 1991 som bandets etableringsår – selv om første plate kom i 1993. Siden har det blitt mange – nyutgitte «Populas» er Vamps tiende studioalbum.

– Hva er oppskriften på Vamps lange levetid?

– Det finnes det ikke bare ett svar på. Vi har alltid hatt gode tekstforfattere. Det vi synger om, er troverdig. Vi har skapt noen låter, som Tir Na Noir og Månemannen, som har vist seg å ha god holdbarhet. Samtidig har vi hele vegen forsøkt å gå litt nye veger og ikke gjenta oss selv. I bunn har det alltid vært kvalitet, sier Staveland.

Med sønnen som produsent.

Stavelands sønn Odin (29) har blitt stadig mer involvert i bandet. Nå bidrar han som tekstforfatter – sammen med Lars Saabye Christensen og Helge Torvund – og som vokalist og produsent.

– Vi har godt av å få inn litt ungt blod. Odin tenker annerledes enn oss, sier Staveland.

– Er du fortsatt like motivert som for 24 år siden?

– Ja, å spille konserter gir meg like stor glede nå som før. Samtidig er det godt med rutine. Når det gjelder mottakelsen av plata, vet jeg at det ikke er livet som står på spill.

– Forrige album solgte 200.000. Hvilke forventninger har du til Populas?

– Definitivt ikke at vi selger 200.000! Men det trodde vi ikke om den forrige heller. Mye har endret seg på kort tid i bransjen. Nå er det mer vanlig å gi ut én og én singel. Vi har valgt å lage et konseptalbum. For uansett; uten en god melodi og en god tekst kommer du ikke så langt.

Tøffeljobb.

Sammen med Vamp har Øyvind Staveland spilt på de fleste steder rundt og i Molde: I domkirka. På Atlanterhavsvegen. På Nyhamna. Og i det gamle fengslet. Men favoritten er Bjørnsonhuset.

– Først og fremst er det en veldig god scene og sal. Og det vi kaller en tøffeljobb. Vi kan gå rett fra hotellrommet og ned i salen. Virkelig finne roen. Det er slikt vi setter pris på og gleder vi oss til.

HVA: Konsert med Vamp TID OG STED: Bjørnsonhuset fredag 13. november kl. 19.00

Les artikkelen som pdf

Hva synes du om «- Vi gir oss aldri»