Vamp på Nett: Vamp på Spotify Vamp på Wimp Vamp på iTunes Vamp på Platekompaniet Vamp på 7 digital Vamp på Facebook Vamp på Twitter Vamp på YouTube Vamp på EnkelKlarering.no Vamp i Gitarboka

Vamp – gruppa som aldri dør

Faksimilie Klar Tale 20.10-2015

Musikkgruppa Vamp har forandret seg gang på gang. Det blir det god musikk av, mener Odin Staveland i gruppa.

Gitarist Torbjørn Økland og bassist Calle Apeland var med siden starten i 1991. Nå er de begge ute. Det er også Paul Hansen. Han var vokalist etter at Vidar Johnsen ikke fikk fortsette i 2007.

Men ryktene om at Vamp kunne dø, var igjen overdrevet. Nå er de ute med det nye albumet «Populas». Jan Toft er tilbake som vokalist og Bjørn Berge har overtatt som gitarist. Kjetil Dalland spiller bass.

– Vi kjenner hverandre veldig godt. Først når det har nærmet seg plateslipp, har jeg tenkt på spørsmålene om alt som har forandret seg. Det sier Odin Staveland til nyhetsbyrået NTB.

– Men den nye plata har allerede fått gode kritikker?

– Ja, og det er kjekt. Jeg tenker at vi har et publikum som har tålt veldig mye av oss. Vi er en gruppe som liker å forandre oss, sier Staveland.

Staveland kom med i bandet for ti år siden. Han er sønn av selve Vamp-sjefen, Øyvind Staveland. Siden har han vært med på Vamp-prosjektet.

Som låtskriver, gitarist, på tangenter, ukulele, trommer og vokal på flere av låtene. Og denne gang var han produsent.

– Jeg ble veldig overrasket da jeg ble spurt om å være produsent. Og det har vært en spennende jobb.

– Og hvordan er det å arbeide med sin egen far?

– Det kjennes helt naturlig. Vi snakket mye om det i begynnelsen om hvordan dette skulle gå. Det er klart at vi har forskjellige meninger om musikken, og av og til er uenige. Da er det viktig at vi ikke tar det personlig, sier Odin. Også turnélivet sammen med faren har gått bedre enn ventet.

Selve plata «Populas» startet med en veldig personlig låt. Sangen «Elmer» handler om sønnen til Odin Staveland. Det er bestefar Øyvind som har skrevet teksten.

– Det startet med at vi ga ut den som singel. Vi var så fornøyde at vi bare fortsatte. Så egentlig var ikke denne plata planlagt, sier Odin.

Odin skryter av faren sin som hadde energi til å starte på en ny plate. Spesielt etter at halve bandet var borte.

– Han har en voldsom energi og drivkraft til å starte på nytt igjen, faren min.

Produsent og bandmedlem Odin er også veldig fornøyd med å ha fått med seg blues-gitaristen Bjørn Berge.

– Han har en veldig egenart. Det var viktig for oss å få inn en annerledes gitarist etter Torbjørn Økland. Det var for å unngå sammenligning mellom de to. Begge er veldig gode gitarister på hver sine måter, sier Odin Staveland.

Det er flere som har skrevet låter til plata «Populas». Det er Tom Stalsberg, Lars Saabye Christensen, Helge Torvund, Paal-Helge Haugen, Jan Toft og Odin og Øyvind Staveland.

Les hele artikkelen hos Klar Tale

Les artikkelen som pdf

Hva synes du om «Vamp – gruppa som aldri dør»