Vamp på Nett: Vamp på Spotify Vamp på Wimp Vamp på iTunes Vamp på Platekompaniet Vamp på 7 digital Vamp på Facebook Vamp på Twitter Vamp på YouTube Vamp på EnkelKlarering.no Vamp i Gitarboka

Holder stilen

Faksimilie Trønderavisa 20.10-2015

Uttrykket og variasjonen er godt bevart.

Denne gjengen fra Haugesund solgte smått ufattelige 200.000 eksemplarer av sitt forrige album «Liten fuggel». Hvem sa at cd-plata var død? Vamp kommer garantert til å selge så det suser med sitt tiende studioalbum også. Selv om det kun er Øyvind Staveland og sønnen Odin igjen i bandet siden sist. Vamp har i det hele tatt markert seg med mange utskiftninger med tilhørende krangel.

Det særegne utrykket er godt bevart og åpningslåta «Passasjerane» har veldig mye med seg, direkte inspirert av flyktningekrisen som den er. Med sterk vokal av hjemvendte Jan Toft, som sa farvel til Vamp i 1998. Ny på laget er bluesgitaristen Bjørn Berge som utvilsomt setter sitt preg på helheten, uten å dominere. Den velkjente variasjonen i låtene er også der som før, med noen vel snodige til å ta helt på alvor, som f.eks slitsomme «Kaspar og den gamle». Men er her mulige klassikere som vil glede fansen. Som f.eks vare, pianobaserte «Øyentrøst» som ikke minner så rent lite om «Tir'Na Noir».

Per-Magne Midjo

Les anmeldelsen som pdf

Hva synes du om «Holder stilen»