Vamp på Nett: Vamp på Spotify Vamp på Wimp Vamp på iTunes Vamp på Platekompaniet Vamp på 7 digital Vamp på Facebook Vamp på Twitter Vamp på YouTube Vamp på EnkelKlarering.no Vamp i Gitarboka

– Jeg synes det er steinbra!

Etter en eventyrlig suksess på hele 22 år viser Vamp seg fra nye sider med albumet «Populas» som ble sluppet i dag.

Med omtrent 200. 000 solgte album av «Liten fuggel» tok Vamp et friår fra scenen. Nå er haugesundbandet tilbake med nytt album og er klare for en travel konserthøst.

– Vi har  jobbet ganske hardt med å skrive nye sanger og spille inn i studio.  Og så har vi gjort omtrent 40 konserter fra mai til august, forteller Øyvind Staveland. 

I fjor byttet Vamp mannskap og fikk med seg Kjetil Dalland på bass og Bjørn Berge på gitar. Vamps første vokalist, Jan Ingvar Toft, er også med igjen – 17 år etter han sluttet i bandet.

– Det er helt fantastisk å ha Jan Toft med igjen. Jeg og Jan begynte jo før vi visste at det kom til å bli noe som heter Vamp. Siden har det blitt en fantastisk historie. Så jeg føler meg utrolig heldig som får spille med han igjen, forteller Staveland. 

– En sjelsettende opplevelse

Åpningssporet på den nya plata heter «Passasjerane». Vamp gir alle inntekter av denne låtå til Flyktninghjelpens arbeid for mennesker på flukt. Øyvind Staveland skrev sangen da et skip med over 700 flyktninger ble funnet i nød i Middelhavet dagen før nyttårsaften i fjor.

– Det var en sjelsettende opplevelse å få de nyhetene som kom. Jeg ble så provosert over å se hvor langt mennesker er villig til å gå for profitt. 

– Dette er et tema som engasjerer deg sterkt? 

– Det engasjerer meg, og det engasjerer utrolig mange andre. Og det bør det gjøre, sier Staveland.

Karikaturer på ulike mennesker

Deres nye album går under navnet «Populas» og handler om ulike mennesketyper. Den latinske tittelen betyr nemlig «befolkning».  Vi får blant annet treffe lille Elmer på to år, et par småkjeltringer, noen venninner og enkelte elskerinner.

– Det er 13 sanger som gir en skisse eller karikatur på ulike mennesker og mennesketyper. Og det gjør at det har vært himla spennende å lage denne plata.

– Hva synes du selv om albumet? 
– Jeg  synes det er steinbra, smiler Øyvind Staveland. 

Les hele artikkelen hos TV Haugaland

Les artikkelen som pdf

Hva synes du om «– Jeg synes det er steinbra!»