Vamp på Nett: Vamp på Spotify Vamp på Wimp Vamp på iTunes Vamp på Platekompaniet Vamp på 7 digital Vamp på Facebook Vamp på Twitter Vamp på YouTube Vamp på EnkelKlarering.no Vamp i Gitarboka

- Egoistisk karrierevalg

Faksimilie Dagbladet 16.10-2015

Vamp har underholdt det norske folk i over tjue år.

- Det er mye enklere å spille i band enn å være i forhold, sier vokalist Odin Staveland til Dagbladet og fortsetter:
- Det er en litt egoistisk karriere.

Dagbladet møter folkrockbandet Vamp på et utested i Oslo. De er aktuelle med sitt 10. album og er klare for en ny turné. Gjennom 25 år som band er det blitt mange kvelder og helger på veien.

- De der hjemme har nok tilpasset seg etter oss, vi er mye borte. Folka der hjemme er greie, sier frontfigur Øyvind Staveland, som også er Odins far.

Dialekten som instrument

Vamp er ett av de norske bandene som turnerer aller mest. Og på veien har de fått mange trofaste fans. Noen av dem kanskje i overkant ihuga.

- Vi har hatt noen skikkelige «stalkere». Nå har vi bare noen fans som er «gærne» på en flott måte. Det finnes noen som legger opp ferie og jobb etter turnelistene våre. De følger oss på alle konsertene, sier Staveland.

Bandet mener det ikke er noen enkel oppskrift til suksess, men trekker fram hardt arbeid som en viktig del - selvfølgelig sammen med gode tekster og melodier.

- Vi har hatt mye gode folk rundt oss, lyrikere og forfattere. Det er jo en norsk bølge, det kan jo være en forklaring. Vi er blitt tilbudt å lage engelske tekster, men takket nei. Den haugesundske dialekten er et slags hovedinstrument, det ville blitt rart uten, sier Staveland senior.

Ble forbanna

Albumet «Populas» lanseres i dag, og kommer tre år etter storsuksessen «Liten Fuggel». Det første sporet på den nye utgivelsen har fått tittelen «Passasjerane», og det var en nyhetshendelse som inspirerte Øyvind Staveland til å skrive låten.

- Jeg ble rett og slett forbanna av å se hvor langt mennesker kan gå i jakta på profitt, sier han.

Frontfiguren snakker om lasteskipet «Blue Sky M», som ble funnet drivende utenfor Italia i romjula 2014. Han satt hjemme og så på tv i jula da nyheten dukket opp på skjermen. Hundrevis av syriske flyktninger ble funnet om bord. Mannskapet hadde forduftet.

Staveland satt seg ned og skrev ut frustrasjonene. Resultatet ble sangen «Passasjerane», og bandet gir inntektene av singelen til flyktningsaken.

- Vi spiller og lager musikk, det er vårt bidrag, sier Staveland.

Les hele artikkelen hos Dagbladet

Les artikkelen som pdf

Hva synes du om «- Egoistisk karrierevalg»