Vamp på Nett: Vamp på Spotify Vamp på Wimp Vamp på iTunes Vamp på Platekompaniet Vamp på 7 digital Vamp på Facebook Vamp på Twitter Vamp på YouTube Vamp på EnkelKlarering.no Vamp i Gitarboka

Vamp: - Et lite kick

Faksimilie Troms folkeblad 6.8-2015

Vamp, Moen Kulturlåve og kalottspel. Tre fantastiske ting i ett. Så kom Anne Nymo Trulsen som en bonus.

MOEN: Det var dramatisk, smått psykeldelisk, hardt, tøft, skjørt, groovy. Vamp er så mye på en gang, så totalt ubestemt i sjanger.

De har kokt sin egen musikk i en musikalsk gryte og endt opp med en mangeretter som ikke finnes maken til i Norge.

Berg- og dalbane

Kun et par meter foran sitt tettpakkede publikum ble det intimt og levende. De klarte ikke helt å ivareta den intimiteten eller fant plass til det store sceneshowet. Akkurat på det visuelle ble en mellomting.

Innenfor det musikalske var det elegant. Dette er kvalitetsmusikere fra ende til annen. De spiller på mange strenger, bokstavelig talt. Fra komplett hardt lydbilde til vakre og musikalsk ensomme små sanger. Det var en musikalsk berg- og dalbane; høyt og lavt, hardt og stillferdig, som var innom de fleste nervetråder i løpet av halvannen time.

Helt typisk

Etter at Månemannen var spilt helt mot slutten så jeg mitt snitt til å lure meg ut sceneinngangen for å unngå køen etter konserten. På vei ned trappa hører jeg Målselvs Anne Nymo Trulsen bli introdusert. Over den tomme plassen utenfor låven hører jeg den vakre stemmen til Nymo Trulsen som synger Tir n´a noir. En flott avslutning. Jeg burde skjønt. Dette er typisk Kalottspel og typisk for Moen Kulturlåve. Så jeg fikk ikke se Anne Nymo Trulsen på scenen med Vamp. Jeg startet bilen og P1 og Jonas Fjeld ga med bildet: Hun kom som en engel da hun kom. Et herlig sammentreff. Vamp falt fullstendig for konsertarenaen og fikk en ekstra opplevelse i møtet med den uformelle Moen Kulturlåve.

– Kjempestemning

– Det er helt maks å få publikum så tett på og ha et så uhøytidelig kulturhus som dette. Kjempestemning. Tett på publikum, og et lite kick er det jo alltid å komme til et lokale som ikke er en selvfølge. Lokalet gjør noe med publikum og artistene. Lyset trenger gjennom hullene i taket og veggene. Det gjør det til noe helt spesielt. Det er jo akkurat sånne ting vi jakter på når vi gjør sommerturneene våre, sier Øyvind Stangeland i Vamp.

– Vi leter etter en sånn tilleggsopplevelse, både for oss og publikum, som gjør at det ikke bare er musikken som bidrar, forteller Stangeland.

Les anmeldelsen som pdf

Hva synes du om «Vamp: - Et lite kick»