Vamp på Nett: Vamp på Spotify Vamp på Wimp Vamp på iTunes Vamp på Platekompaniet Vamp på 7 digital Vamp på Facebook Vamp på Twitter Vamp på YouTube Vamp på EnkelKlarering.no Vamp i Gitarboka

– Lykke å ha et repertoar folk spør etter

Faksimilie Vesterålen online 1.8-2015

Torsdag kommer Vamp til Stokmarknes. – Vi håper at publikum drar smilende hjemover, men også med en liten ettertanke.

Det sier Vamps frontfigur, Øyvind Staveland til VA.

Konserten torsdag er en del av bandets sommerturné.

– Det er vi selv som plukker ut plassene vi skal spille. Konsertene våre i Vesterålen har alltid vært godt besøkt, og vi har hatt god kontakt med publikum. Vi er her sjeldent. Derfor blir det fint å spille på Stokmarknes, sier Vamps gründer, Øyvind Staveland til VA.

Bandet har eksistert i hele 24 år, gitt ut 13 album og mottatt fem Spellemannspriser.

– Hvordan er det å spille sommerkonserter?

– Det er først og fremst veldig spennende. Noen er utenomhus, andre inne. Jeg føler at det blir en litt mer uhøytidelig stemning om sommeren. Det er voldsomt greit med en kombinasjon av inne og utekonserter.

Nye og gamle

Så langt har de holdt 20 konserter på sommerturneen, dermed er det rundt 15 som gjenstår. Til høsten gir de ut ny plate.

– Vi kommer til å gi publikum en smakebit på våre nye låter, men vi kommer til å spille mest av det folk forventer å høre.

Staveland har skrevet de fleste låtene til bandet. Han synes det er vanskelig å plukke ut en låt som betyr mest for han.

– Noen sanger jobber jeg mye med, og blir lettet og glad for når den er ferdig. Andre kommer voldsomt fort. Til enhver tid er det nye sanger jeg knytter meg til, derfor klarer jeg ikke å plukke ut en.

– Er det noen låter dere er lei av å spille?

– Nei, det er det ikke. Den sangen som vi klart har spilt mest er «Tir na noir». Den kan du ikke spille uten å krype inn i og gi av deg selv. Den betyr så mye for andre, og derfor betyr den mye for oss også. Det hadde vært trist om publikum ikke fikk høre den. Det er lykke å ha et repertoar som folk spør etter.

– Som å komme hjem

Etter mange års pause, er Jan Toft tilbake i bandet.

– Det er jeg voldsomt glad for. Han er urstemmen til Vamp, og nå er det bare han og jeg som er igjen fra starten. For meg føles det som å komme hjem igjen, han er en del av nerven i Vamp. Minnene dukker raskt opp igjen når han er med.

De har foreløpig fått god respons på låtene fra den nye plata som kommer.

– Det er bra for oss å få spilt de litt før vi legger lokket på plata, og se om vi skal gjøre noen forandringer.

– Vi forsøker å si det meste gjennom musikken og tekstene våre. Noen sanger rører ved rytme i kroppen, og noen med teksten. For oss er det viktigste å ha kontraster, og være innom de forskjellige sidene med livet. Livet går opp og ned. Det  er gode stunder og stunder med savn.

Les hele artikkelen hos Vesterålen online

Les artikkelen som pdf

Hva synes du om «– Lykke å ha et repertoar folk spør etter»