Vamp på Nett: Vamp på Spotify Vamp på Wimp Vamp på iTunes Vamp på Platekompaniet Vamp på 7 digital Vamp på Facebook Vamp på Twitter Vamp på YouTube Vamp på EnkelKlarering.no Vamp i Gitarboka

Innertier på Hoel

Faksimilie Hamar Arbeiderblad 27.7-2015

«Nye» Vamp på Hoel Gård var sommerens vakreste musikkopplevelse.

Det finnes festivalpublikum som i første omgang lytter til meteorologene, før de tar sjansen på artistene. Vamp som avslutningskonsert på Prøysenfestivalen var dog en helgardering. De leverer alltid, og tilhengerne er trofaste. Til tross for dystre spådommer om massivt nedbør, hadde 1000 personer forhåndskjøpt billetter. Og 200 til kom tuslende før konsertstart.

FANTASTISK LYD

At Hoel Gård er et visuelt vakkert sted er velkjent. Lydtekniker Stig Morten Sørheim gjorde sitt for å forvandle den gigantiske herregården til et ypperlig konsertområde. Lyden fra scenen var krystallklar. Når Toft sang strofen «Og hagen er så stille» fra «13 humler», var det som om publikum holdt pusten. Og forståelig nok, det var lett å bli trollbundet av stemningen.

GJENSYN MED JAN TOFT

«Nye» Vamp har nok av bein å stå på. At originalvokalist og gitarist Jan Ingvar Toft er tilbake er trekkplaster nok for mange. Bluesgitarist Bjørn Berge er heller ikke noe ukjent navn i musikknorge, og krydrer kompet bra.

Selv om gruppa er midt i en omfattende norgesturné holdt de ikke tilbake på energien. De gikk riktignok rett på sak, og spilte settet sitt fra ende til annen, kun avbrutt at selvironiske spøker à la «nå vet jeg dere har lyst til å høre noen nye låter », men alt ble framført med spilleglede. Og responsen var enorm. Publikum elsket det de så, og Vamp svarte med å gi dem akkurat det de ville ha, pluss det bitte lille ekstra. Det var nok ikke planlagt at Odin Staveland tok turen ned blant publikum på ekstranummeret «Liten fuggel».

BEDRE KAN DET IKKE BLI

Konserten var godt balansert, og det fartsfylte ble alltid avløst av det rolige. Låtvalget var en god blanding fra bandets rike diskografi. I tillegg til den splitter nye singelen «Elmer» ble det gjensyn med låter som «Men går eg øve engene», «Ord», «Juli», «Sommar i hekken», «Sommarjenta» og «Hønsahus». Sistnevnte med et lite pek til «Nøtteliten», for å markere at de visste hvilken setting de var i.

Under forrige konsert på Hoel Gård i 2009 kom månen fram under «Månemannen». I år falt første regndråpe på siste tone i avslutningsnummeret «Tir na Noir». Bedre kan det ikke bli.

Les anmeldelsen som pdf

Hva synes du om «Innertier på Hoel»