Vamp på Nett: Vamp på Spotify Vamp på Wimp Vamp på iTunes Vamp på Platekompaniet Vamp på 7 digital Vamp på Facebook Vamp på Twitter Vamp på YouTube Vamp på EnkelKlarering.no Vamp i Gitarboka

Vamp åpnet visefestivalen

Faksimilie Varden 20.6-2015

Godt besøk på åpningsdagen av festivalen «Viser ved kanalen» med den folkekjære vestlandsgruppa Vamp som første band ut.

Vamp gjestet festivalen for fjerde gang, og publikum så ikke ut til å ha noe imot dette gjensynet. God stemning fra første stund, der folk hygget seg i Lunde sluseamfi i sola fredag kveld.

Et folkekrav

Vamp tok tidlig tak i konserten med vokalist Jan Toft og frontfigur Øyving Staveland, som stødige skippere på vei ned slusen.

Det var energi bak felespillet til Staveland, og Toft varmet publikummet med visa «13 humler», som han mente minte om 70-tallet, da han klipte plener i Lunde-området.

Vamp har holdt på siden begynnelsen av 1990-tallet, og gitt oss klassikere som «Månemannen», «Tir n’a noir» og «Liten fuggel», låter de ikke kommer utenom når de holder konsert – det er et folkekrav. Også i Lunde.

Samtidig bød gruppa på flere nyheter, da neste album er annonsert til å bli utgitt til høsten. Den første singelen «Elmer» har fansen allerede rukket å bli kjent med, og det var flere som sang med da den kom.

Viser fortsetter

Etter Vamp fortsatte konsertkvelden med Jack Vreeswijk, sønn av visesangeren Cornelis Vreeswijk, og det norske bandet Hengsrød Smie.

Lørdag starter festivalen med gatefrokost og gratiskonsert i Lunde sentrum, før musikk, kanal og hygge tar turen til Strengen Brygge og barnekonsert med Onkel Tuka.

Sluseamfiet i Lunde er så igjen samlingspunkt for kveldskonserter med Henning Kvitnes, Lars Vaular, Myrull og David Urwitz med band.

Les hele anmeldelsen hos Varden

Les anmeldelsen som pdf

Hva synes du om «Vamp åpnet visefestivalen»