Vamp på Nett: Vamp på Spotify Vamp på Wimp Vamp på iTunes Vamp på Platekompaniet Vamp på 7 digital Vamp på Facebook Vamp på Twitter Vamp på YouTube Vamp på EnkelKlarering.no Vamp i Gitarboka

Ny utgave av Vamp på veien

Faksimilie Romerikes blad 12.6-2015

Øyvind Staveland garanterer at det er en spillesugen utgave av Vamp som gjester Lillestrøm og Byfesten.

Lillestrøm er en av de byene vi har et nært forhold til sier Øyvind Staveland, høvding i det populærmusikalske fenomenet Vamp, et band som har vært på veien og spilt for så å si fulle hus i 24 år. Om det ikke er den fulle og hele sannhet, så er det ikke mye om å gjøre.

– Men nå er det mye som er nytt hos deg og dere?

– Ja, mye er nytt i vår leir nå. Vi har hatt et drøyt års pause fra scenen, og når vi nå legger ut på veien igjen så er det med et nytt Vamp, sier Staveland, gründer og den eneste i besetningen som har vært med siden første akkord og refreng.

Den nye besetningen består foruten Staveland selv av Jan Toft, Odin Staveland, Bjørn Berge og Kjetil Dalland.

– Beskriv de enkelte i besetningen kort?

– Jan Toft er Vamp originalvokalist. Han var med fra starten i 1991 til 1998, og i den perioden laget han flere av Vamps sanger, sier nestor Øyvind.

– Odin ble involvert i bandet i 2004, som låtskriver og musiker til plata «Siste stikk». Siden den gang har han turnert og spilt inn plater med Vamp.

– Og urkraften og blueskraften til Bjørn Berge er en ny ressurs for dere?

– Det er riktig at Bjørn er kjent for sin energi og gitarteknikk, men for Vamp er han minst like viktig som banjospiller og sin forkjærlighet for bluegrassmusikk. Men det er klart energien og kraften hans kommer til uttrykk i Vamp også, sier Staveland.

– Og Kjetil Dalland er en av landets mest rutinerte bassister. Han har turnert og spilt med en lang rekke kjente artister, Mari Boine, Kurt Nilsen, Lene Marlin og Maria Mena – for å nevne noen.

Vamp gjør omtrent 40 konserter i sommer, og Lillestrøm er nummer 10 i den konsertrekken.

– Utvikler dere et forhold til stedene dere spiller?

– Ja, vi gjør det. Lillestrøm er for oss en av de «pålene» vi ønsker å ha med på reiseruta vår; når vi booker turneer – vi booker alt sjøl – så er det gjerne steder vi ønsker å ha på plass for så å booke reiseruta i forhold til de «pålene». Lillestrøm er et sted vi ønsker å spille, og vi har faktisk startet flere av turneene våre i Lillestrøm, sier Staveland.

– Dere gjør en runde med konserter på håndplukkede steder nå i sommer?

– Ja, og da var Lillestrøm helt klart på vår liste.

– Hva kan publikum forvente, med nytt band og alt?

– Det jo Vamp og det Vamp står for musikalsk som kommer, men samtidig utløser nye folk i bandet en annen energi, og musikken vi skriver skal passe til nye lyder og stemninger nye musikere tar med seg inn i bandet, sier Staveland.

– Er det vanskelig å få nye folk inn?

– Nei, ikke vanskelig. Men det er alltid litt sånn at man bryter opp det trygge og vante når nye folk kommer til. Det ser jeg på som en god ting, og vi har jobbet både godt og hardt med ny musikk, sier Staveland.

– Vamp skulle egentlig ikke komme med nytt album før i 2016, men vi har jobbet så godt at det blir album og turné allerede i høst.

– Dere kjører hardt og massivt når dere først legger ut på landeveien?

– Nå har vi jo hatt et drøyt års pause, så vi er klare for å spille konserter igjen vi, ler Staveland.

200 spillejobber ble det før Vamp tok pause for et drøyt år siden. 13 album, fem spellemannpriser, Prøysenprisen, gullplater, platinaplater og et samlet salg på godt over en million album senere, så er det en sulten musiker som legger ut på veien med sine nye, håndplukkede musikere.

– Blir håndverket vanskeligere med årene?

– Man blir jo helt klart tryggere på håndverket og det vi driver med. Men det handler hele tiden om å jakte på nye impulser og å holde seg på tå hev i dette gamet. Derfor er det viktig med hvile og med pause, men det er minst like viktig å rekke å bli sulten mellom turneene, sier Staveland.

– Og vi er sultne og spillesugne når vi kommer til Byfesten i Lillestrøm. Vi gleder oss til det!

Les hele artikkelen hos Romerikes blad

Les artikkelen som pdf

Hva synes du om «Ny utgave av Vamp på veien»