Vamp på Nett: Vamp på Spotify Vamp på Wimp Vamp på iTunes Vamp på Platekompaniet Vamp på 7 digital Vamp på Facebook Vamp på Twitter Vamp på YouTube Vamp på EnkelKlarering.no Vamp i Gitarboka

Fullsatt i Ulvsvika

Faksimilie Lindesnes avis 1.6-2015

Over 800 ville se Vamp i Ulvsvika lørdag kveld. Det ble en utekonsert av de sjeldne, og Haugesunds-bandet viste igjen at de mestrer alt fra det myke til det eksplosive.

– Vi har forhåndssolgt rett over 800 billetter, og 1000 var lagt ut for salg. Vi synes dette er veldig moro, og gøy at det kommer så mange folk, sier Lene Lauvdal Holtan i kulturhuset Buen.

Det er kulturhuset Buen som står for den tekniske gjennomføringen, mens Vamp selv har bedt om å få bruke Ulvsvika. Dette er den første konserten av denne størrelsen i Ulvsvika og det blir neppe den siste.

– Vamp har holdt konserter i Rogaland før de nå kom hit til Mandal, sier Leila Amouche fra Buen.

Spilte i solskinn

Heller ikke værgudene sviktet, og sola skinte fra blå himmel, selv om det var litt kaldt.

– Vi venter på sommeren, men synes det er flott å få holde konsert ute i mai. Og det er flott å få spille her, sa Øyvind Staveland.

Og for å få den rette sommerstemningen, hvilken sang passer vel bedre enn «Tretten humler». For ikke å snakke om andre vampske slagere som bare gjør at publikum må synge med.

– Det er utrolig gøy at de får til dette, og det er veldig bra musikk. Vi heier på Lill Tony Ramvik som fikk dette til i Ulvsvika, konstaterer to fornøyde publikummere, Kristin Solberg og Atle Pedersen.

Nye Vamp

Vamps siste suksess var «Liten fuggel» og 200.000 solgte album tok bandet et friår fra scenen. Men nå framstår de som relativt «nye». Eller «revamped», om en vil. Nylig slapp de singelen «Elmer», som har fått navn etter barnebarnet til bandmedlem Øyvind Staveland.

– Sangen handler om å være et år og skulle lære seg alt for første gang. Den er inspirert av mitt barnebarn, og har også fått navn etter ham. Navnet på sangen er Elmer, sa Øyvind Staveland før vokalist Jan Toft begynte å synge.

Vamps opprinnelige vokalist og gitarist fra 1991, Jan Toft er tilbake. I tillegg har de fått med seg den bejublete bluesgitaristen Bjørn Berge som selv har gitt ut hele 12 album og blitt hedret med to Spellemannspriser.

Borte er den eminente gitaristen, trekkspilleren og trompetisten Torbjørn Økland. Det er også Carl Tore Apeland og Paul Hansen, etter at de tre fant at de ikke lenger mente grunnlaget for videre samarbeid helt var til stede.

Gledet seg

Mange gledet seg til konserten. Vamp har vært i Mandal og på Lindesnes fyr før, og har åpenbart en stor fanskare i distriktet.

– Det er veldig fin musikk, og et veldig fint sted å ha konsert. Jeg liker godt Vamp, og min favorittsang er «Liten fuggel». Den synes jeg er så fin, sier Unn Liestøl Larsen.

– Det var så fint amfi her, og et kjempefint sted å ha konsert. Vi harf aldri vært her før, sier Aud og Per Borø fra Søgne, som sitter ved siden av Unn Liestøl Larsen.

Famiilien Waldeland fra Egersund gleder seg også til konserten. De er på tur til Mandal og bor i Sjøsandsleiren.

– Vi er fan av dem, alle sammen. Særlig sangen «Liten fuggel» er kjempefin, sier mor Marie Waldeland, som er på konserten med mannen Johnny Waldeland og jentene deres Lene (26) og Oda (10).

Les anmeldelsen som pdf

Hva synes du om «Fullsatt i Ulvsvika»