Vamp på Nett: Vamp på Spotify Vamp på Wimp Vamp på iTunes Vamp på Platekompaniet Vamp på 7 digital Vamp på Facebook Vamp på Twitter Vamp på YouTube Vamp på EnkelKlarering.no Vamp i Gitarboka

Vamp-sjefen synger om barnebarnet

Faksimilie Dagbladet 24.5-2015

- Jeg forsøker å se verden som en to-åring.

Vamp har eksistert i 24 år.

Uenighet om veivalg
I fjor byttet bandet mannskap, bare Øyvind Staveland sjøl sto tilbake fra originalbesetningen og hentet inn den første vokalisten, Jan Ingvar Toft.

- Vi var litt uenig om veivalg, sier Staveland.

Han fortsetter med sønnen sin, Odin og har fått solid støtte i Mari Boine-bassist Kjetil Dalland og gitarbluesfantomet Bjørn Berge. Staveland tror at man kan høre at Bjørn Berge er med, uten at Vamp er blitt et bluesband av den grunn.

Lille Elmer
- Den første smakebiten på nye Vamp er ute nå, og har fått tittelen «Elmer», etter navnet på sønnen til Odin - og barnebarnet til Vamp-sjefen.

- Elmer er snart to år. Inntrykk og opplevelser må være antageligvis voldsomme. Skulle vært spennende å vært tilstede inni hodet barn i den alderen, sier Staveland.

Dette inspirerte ham til å lage en sang om hans første barnebarn.

Ingen harry-er
Til høsten kommer Vamps nye album, som er blitt en konseptplate der mennesketyper er fellesnevneren.

- Det blir låter om forskjellig typer folk vi kjenner oss ijen i, et skikkelig typegalleri, der Elmer der den yngste. Har også laget en sang om en hedersmann på 100 år.

- Ingen harry-er er med, ingen blir latterliggjort eller karikert, legger Stavland til

Sjef og sjåfør
I sommer skal Vamp turnere intensivt. 40 jobbe på halvannen måned. Staveland nøyer seg ikke bare med å være sjefen på scenene, han er også sjefen i bandbilen.

- Ja, jeg er sjåfør. Liker å kjøre bil. Kjedelig bare å sitte på, sier han.

Dermed blir det begrenset med festing etter spillejobbene, for det er ikke aktuelt å sette seg fullesyk bak rattet.

- Vi tar det pent, dessuten - ingen orker heller å ta seg en fest etter hver eneste spillejobb gjennom en lang sommer, legger bestefar til.

Les hele artikkelen hos Dagbladet

Les artikkelen som pdf

Hva synes du om «Vamp-sjefen synger om barnebarnet»