Vamp på Nett: Vamp på Spotify Vamp på Wimp Vamp på iTunes Vamp på Platekompaniet Vamp på 7 digital Vamp på Facebook Vamp på Twitter Vamp på YouTube Vamp på EnkelKlarering.no Vamp i Gitarboka

Vamp til Frøya

Faksimilie Hitra-Frøya 29.1-2015

I går slapp Frøyafestivalen nyheten om at deLillos er klare til sommerens festival. I dag følger de opp med å slippe enda et stort norsk navn. Vamp skal spille på Siholmen lørdag 8. august.

- Nå gleder vi oss enormt til å gi publikum det de har spurt om i så mange år, sier festivalsjef Hallbjørn Stenhaug.

Vamp har hatt to konserter på Hemnsjela, den siste i juni 2013, men har aldri før spilt på Hitra eller Frøya.

 

Stenhaug kan fortelle at bandets første vokalist, Jan Toft, er med Vamp når de kommer til Frøya. Toft sang på de første platene til bandet, og er blant annet den originale stemmen på klassikeren "Tir na Noir".

Bandet har siden da levert en rekke norske visepop-klassikere, hvor den siste store slageren er "Liten Fuggel" fra 2012.

Vamp har eksistert i 24 år. De har gitt ut 13 album og blitt belønnet med en rekke hedersbevisninger, blant annet fem Spellemannspriser, Prøysenprisen, Gamlengprisen og Rogaland fylkes bragdpris. De har oppnådd å selge til  gull, platina, dobbel eller trippelplatina på omtrent alle sine utgivelser og har til sammen solgt godt over 1 million plater.

Etter sin siste eventyrlige suksess  med ”Liten fuggel” (ca 200.000 solgte album) tok bandet et drøyt friår fra scenen. Nå er hvilen snart over og bandet kan friste med nye konsertopplevelser igjen. Bandets besetning er Øyvind Staveland (Vamps gründer, fele, bratsj, fløyter og trekkspill), Jan Toft (vokal og gitar), Odin Staveland (sang, piano, trommer, percusjon og trekkspill), Bjørn Berge (gitar og banjo) og Kjetil Dalland (bass).

Publisert: 28 januar 2015 - Trond Hammervik

Les hele artikkelen hos Hitra-Frøya

Les artikkelen som pdf

Hva synes du om «Vamp til Frøya»