Vamp på Nett: Vamp på Spotify Vamp på Wimp Vamp på iTunes Vamp på Platekompaniet Vamp på 7 digital Vamp på Facebook Vamp på Twitter Vamp på YouTube Vamp på EnkelKlarering.no Vamp i Gitarboka

Odin Staveland jobber med soloalbum

Faksimilie Haugesunds avis 11.10-2014

Haugesund er bra for meg. Her får jeg gjort ting, sier yngstemann i Vamp. Nå spiller Odin Staveland inn soloplate. Der er han mer personlig.

Odin Staveland fikk oppleve suksess med «Liten fuggel». Nå spiller det yngste Vampmedlemmet inn soloplate.

Vamp går i studio på nyåret for å spille inn et nytt album. Rundt samme tid kommer Odin Staveland ut med sin aller første soloplate som han har brukt de to siste årene til å spille inn.

– Det er en turnéplate. På turné med Vamp fra spillejobb til spillejobb blir det mye buss og venting. Det er en del av jobben. Så jeg fant ut at jeg måtte bruke tiden til noe som er kreativt, og ikke bare se på film og bli tjukk og feit, sier Staveland.

Musikken har han spilt inn på hotellrom, i ABC studio i Etne og hjemme i leiligheten i Haugesund.

Den 28 år gamle multiinstrumentalisten har med seg diverse musikere på platen.

Trommeslager Olaf Olsen fra rockebandet Big Bang. Bassistene Chris Holm og Jørun Bøgeberg. Keyboardist David Wallumrød og Vamp-leder og faren Øyvind Staveland.

– En del av musikken har jeg spilt inn via iPhone. Teknologi og taleopptak på telefonen gjør at det er mulig å spille inn nesten hvor som helst, sier Staveland.

Odin Staveland er yngst i Vamp. Han er sentral som låtskriver – og bak trommesettet og vokaliststativet på scenen.

Staveland junior er mannen bak hitmelodien «Liten fuggel», låten som bar Vamp sitt siste album med samme navn.

– Jeg tror ikke publikum skal forvente en ny «Liten fuggel» på min plate. Det blir feil. Det er noe annet å skrive for Vamp. Min plate er en personlig plate, sier Odin Staveland.

I tillegg til å skrive tekst og musikk, produserer han hele stasen på egen hånd.

– Det er et prosjekt som må være på mine egne betingelser for at det skal fungere. Det kan også bli frustrerende, fordi det kan være vanskelig å bli enig med seg selv. Men Kjetil Ulland har vært tekniker og en jeg har spilt ball med, og så har jeg hørt med faren min hva han mener, der jeg har vært i tvil.

Odin Staveland har vært ute etter å lage en organisk plate med temperatur. Norske tekster og en instrumentering av alt mulig rart, fra banjo og ølboks til mer konvensjonelle instrumenter.

– Og slik høres det ut også. Musikk for musikkens egen del, det er lite mikkmakk, og hvis det er noe som heter organisk industrimusikk, så er det kanskje det jeg har laget. Det er ikke Kraftwerk, men det er litt furtent. En bluesy vestlandslyd med mer uttrykk enn virtuositet, sier Staveland.

Albumet har foreløpig ingen tittel, men det er Universal Music som vil gi det ut.

Det sikrer Odin Staveland full distribusjon, lansering og oppbacking.

– Jeg har ingen forventninger med hensyn til platesalg og sånne ting. Det er en ærlig plate jeg kommer med, fordi det er den eneste måten å gjøre det på.

– Hva tenker du om fallende platesalg, streaming og slike ting?

– I dag er det større muligheter enn før til å få gi ut musikk, men det er vanskeligere å få lytterne konsentrert i musikken. Det er egentlig lite jeg kan gjøre noe med. Det er utrolig mye penger i musikkbransjen, men de kommer ikke så mange musikere til gode lenger. Jeg synes popbransjen er blitt Las Vegas, det er dansere og fullt show hele tiden, og det har aldri jeg vært særlig interessert i.

I to år fartet Vamp rundt forbi i Norge med klubbkonserter og festivaljobber. Mye reising. Et eget liv for en musiker å være på turné.

– Det er lett å bli lat på turné. Fokus ligger i å være klar og forberedt til konsert om kvelden. Resten av tiden går med til å slå timene i hjel.

– Hva får du tiden til å gå med?

– På turné prøver jeg å suge til meg av alt det som kan bety noe. Tar en tur ut og kikker litt i gatene om det er noe som skjer. Stort sett skjer det lite rundt omkring, men hodet mitt surrer likevel. Det er alltid noe å hente, sier Staveland.

Han er musiker og låtskriver på fulltid. Vamp sitt neste album har han begynt å tenke på, men ikke startet med å skrive.

– Nei, jeg må bli helt ferdig med min egen plate først.

– Skriver du for andre artister?

– Nei, det er ikke min greie. Jeg har gjort det før, men det blir litt rart. Teatermusikk er noe annet, der jeg kan få et tema å skrive rundt. det kan være ganske så befriende.

Odin Staveland bor i Haugesund og savner ikke Bergen og Oslo.

– Haugesund er bra for meg, fordi her får jeg gjort ting. I større byer fikk jeg ikke gjort noen ting av verdi. Nå er jeg blitt eldre og modigere, sier Odin Staveland.

Les hele artikkelen hos Haugesunds avis

Les artikkelen som pdf

1 kommentar til «Odin Staveland jobber med soloalbum»

Hva synes du om «Odin Staveland jobber med soloalbum»