Vamp på Nett: Vamp på Spotify Vamp på Wimp Vamp på iTunes Vamp på Platekompaniet Vamp på 7 digital Vamp på Facebook Vamp på Twitter Vamp på YouTube Vamp på EnkelKlarering.no Vamp i Gitarboka

De har gjort 174 konserter det siste året

Faksimilie Dagbladet 17.12-2013

Dagens forestilling var midt på Karl Johan.

Selv om Vamp har holdt på i over 20 år, roet de ikke ned på turtallet i 2013. For etter å ha gitt ut «Liten fuggel», de siste årenes store norske platesuksess, har bandet turnert i ett kjør de siste 13 månedene.

Da de i ettermiddag spilte til inntekt for Frelsesarmeen på Egertorget i Oslo, var det deres 174. konsert for året. I morgen tar de juleferie, etter en konsert i Stavanger.

- Det er alltid vemodig å avslutte en turné, men det skal bli godt med jul og en pause. I jula skal vi kose oss med god mat og med familiene våre, så melder det seg nok et ønske om å gi ut ny musikk igjen på nyåret. Men når vi har gitt ut to plater på ett år kan vi koste på oss å bruke litt ekstra tid på den neste, sier Vamp-frontfigur Øyvind Staveland til Dagbladet.

Vamp har flere ganger tidligere stilt opp som julemusikant for Frelsesarmeen.

- Det er veldig hyggelig. Én ting er at det går til et godt formål, en annen er at man får litt lavere skuldre når man spiller her. Vi når også et publikum som kanskje vanligvis ikke kommer på konsertene våre. Frelsesarmeen er noe alle har et forhold til. Vi vet at det er godt organisert og at pengene kommer fram. Siden det var noen år siden sist vi hadde stilt opp, så var det på tide å gjøre det igjen, forteller Staveland.

I løpet av adventstida har Julemusikantene samlet inn tusenvis av kroner til Frelsesarmeen. Men konsertrekka er langt fra slutt.

I morgen er det Buicken m/Lars Saabye Christensen, Tom Stalsberg, Stian Carstensen, Knut Reiersrud og Ola Kvernberg som skal spille for alle som vil lytte i Oslo sentrum klokka 16.

Les hele artikkelen hos Dagbladet

Les artikkelen som pdf

Hva synes du om «De har gjort 174 konserter det siste året»