Vamp på Nett: Vamp på Spotify Vamp på Wimp Vamp på iTunes Vamp på Platekompaniet Vamp på 7 digital Vamp på Facebook Vamp på Twitter Vamp på YouTube Vamp på EnkelKlarering.no Vamp i Gitarboka

Festaften med Vamp

Faksimilie Fanaposten 5.12-2013

Vamp-fansen fikk alt de forventet - og litt til da de evigunge Haugesunds-guttene besøkte Fana tirsdag kveld.

Bandets første utgivelse het «God morgen søster» og gav dem Spellemannsprisen i 1993. De musikalske perlene fra bandets første album var mange, og det er blitt en klassiker i norsk pophistorie.

Gjenhør
Ekstra gledelig for de som har vært fans lenge, er at den første vokalisten Jan Ingvar Toft har hentet frem det løse slipset og blitt med på jubileumsturnéen. Toft var med på bandets første fire album, og med sin særegne røst var han med å sette preg på de mange vakre melodiene og flotte tekstene som bandet har blitt så kjent for.

Jan Toft, Øyvind Staveland, Torbjørn Økland, Carl Ø. Apeland, Paul Hansen, Odin Staveland og Torstein Lofthus fyrte løs med et flott knippe sanger fra God morgen, søster og 13 humler, og de musikalske særpregene til Vamp satte den rette stemingen med en gang.

Hit-parade
Fra første tone i kulturhuset hadde Vamp Fana-publikummet i sin hule hånd. Dagens besetning med Odin Staveland som vokalist åpnet showet, og deretter entret Jan Toft scenen til gledesrop fra salen.

Og for en konsert de leverte, haugesunderne. En etter en kom Vamp-hitene på rekke og rad. Det var nesten trist at det var plassbilletter og stolkonsert, for det var ikke enkelt å sitte stille - ikke i det hele tatt. Mellom fullt trøkk og bakoversveis av god lyd, roet det seg ned innimellom med et lydbilde som henførte salen til drømmeland.

I toppen
Vamp har funnet oppskriften som treffer veldig mange. De har fengende rytmer, melodier så vakre som en solskinnsdag i Bergen og tekster så følsomme at den mest hardbarkede kan få klump i halsen.

Sist vi var på konsert med et band i kulturhuset var det Hellbillies som sto på scenen. Da sa vi at de er et av Norges beste liveband. Vamp er også helt der oppe på toppen med fantastisk samspill, og en spilleglede og en virtuositet fra hvert enkelt bandmedlem som varmer.

Vi må fremheve Torbjørn Øklands fantastiske gitarspill enten det er elektriske riff og soloer, eller klassiske toner som på hiten «Hallo - adjø». Deilig.

Og - Øyvind Staveland som i sin svarte feierjakke spiller som han duellerer med fanden selv - hver gang.

Jan Toft!. Selv om Vamp med hver nyutgivelse har kommet med nye perler, og de har vedlikeholdt sin suksess gjennom alle de 20 årene de har holdt på, så var det en utrolig flott opplevelse å få høre Vamp med Jan Toft på scenen igjen. For alle som har elsket Vamp fra første stund, er og blir Toft en vamper. Han er en fantastisk sanger, og etter hvert som han ble varm i trøyen, kom klovnen frem også. Alle så ut til å kose seg stort.

Magisk kveld
Hele bandet oste av spilleglede, og publikummet var skikkelig med på notene fra første stund. Stemningen var kort og godt magisk.

Som Øyvind Staveland fortalte på Lindmo tidligere i høst er det kun én av alle konsertene bandet har spilt opp gjennom årene hvor de ikke har spilt signaturhiten sin, Tir n'a noir. Den ene gangen ble det bråk, og siden har bandet ikke våget å gå av scenen uten å ha spilt den. Den vakre balladen avsluttet da også konserten i Fana.

En time og 40 minutter gikk alt for fort. Men det er lov å være takknemlig for å ha fått oppleve disse fantastiske artistene fra salen.

Takk! Konsertopplevelsen i Fana kulturhus tirsdag kveld var uforglemmelig.

Torsdag og fredag spiller Vamp på Verftet. Til torsdagskonserten er det i skrivende stund fremdeles ledige billetter, men fredagen er utsolgt. Det samme gjelder konserten på Os lørdag. 

ståle melhus

Les hele anmeldelsen hos Fanaposten

Les anmeldelsen som pdf

Hva synes du om «Festaften med Vamp»