Vamp på Nett: Vamp på Spotify Vamp på Wimp Vamp på iTunes Vamp på Platekompaniet Vamp på 7 digital Vamp på Facebook Vamp på Twitter Vamp på YouTube Vamp på EnkelKlarering.no Vamp i Gitarboka

Takker publikum

Faksimilie Adresseavisen 28.11-2013

Vamp kommer til Trondheim på lørdag som et stopp på sin turne, for å feire 20 år som plateartister. Bandet takker publikum for at de har holdt koken så lenge.

Den første platen deres «God morgen søster» kom ut i 1993, og siden har Haugesundbandet gjort stor suksess.

Bandmedlem og musiker Øyvind Staveland, som har skrevet mye av musikken til Vamp, synes det er morsomt at publikummet deres er så variert.

– Det er folk i alle aldre. Alle konsertene på turneen har til nå vært utsolgt og det spiller ingen rolle når i uken det er. Folk kommer både på mandag, fredag og lørdag, forteller Staveland.

Han tror bandets suksess kommer av at låtene er sunget på norsk og dialekt, samtidig som de fanger et bredt publikum.

Ny plass
Staveland anslår at bandet har spilt i Trondheim i hvert fall en gang hvert år. Han forteller at bandet har et enormt stort publikum i Trondheim.

– Vi har spilt i Olavshallen når vi har vært i Trondheim tidligere, og det har vært veldig bra. Men i år vil vi prøve oss på en konsert med stående publikum, og legger til rette for dem som vil stå og svaie til musikken, meddeler Staveland.

Konserten vil bli spilt på Verkstedhallen på Svartlamon.

– Vi gleder oss til å komme til Trondheim, og til et helt nytt konsertsted.

Kuleste minne
Når man har holdt på så lenge som Vamp, er det mange minner å ta frem både fra et hektisk turnéliv og mange plateinnspillinger. Noe som sitter spikret i Øyvind Stavelands minne, er fra da albumet «Liten Fuggel» ble spilt inn i Tórshavn på Færøyene.

– Privatpersoner ba oss inn på middag. Det lille bryggeriet der kom med øl til oss hver dag mens vi var der, forteller han og ler litt.

Gir seg ikke
Vamp har ikke tenkt å gi seg med det første. I år skal bandet både på denne turneen som avsluttes 7. desember i Os, og gi ut samleplate med mye av materialet som er gitt ut til nå. Staveland forteller at de kommer til å holde på så lenge de klarer å skrive ordentlige sanger, og det ikke går ut over kvaliteten.

– Vi holder på så lenge vi synes det er gøy.

Det har vært en del utskiftninger i bandet, men på turneen skal bandets første vokalist Jan Ingvar Toft være med. For øvrig består resten av besetningen av Øyvind Staveland, Torbjørn Økland, Carl Ø. Apeland, Paul Hansen, Odin Staveland og Torstein Lofthus.

Verkstedhallen på Svartlamon, lørdag 30 november, kl.19:00.

SILJE BORGAN 481 50 033 silje.borgan@adresseavisen.no

Les artikkelen som pdf

Hva synes du om «Takker publikum»