Vamp på Nett: Vamp på Spotify Vamp på Wimp Vamp på iTunes Vamp på Platekompaniet Vamp på 7 digital Vamp på Facebook Vamp på Twitter Vamp på YouTube Vamp på EnkelKlarering.no Vamp i Gitarboka

Jubilanter i storslag

Faksimilie Hamar arbeiderblad 9.11-2013

Vamp oppsummerte bandets 20 år lange historie med en konsert som ga mersmak til 20 år til.

Vamp reiser landet rundt for å markere at det er 20 år siden bandet slapp debutalbumet, og fredag kveld var det Hamar som fikk besøk av jubilantene. Det var forvirring rundt konserttidspunkt tidligere på dagen, men Gregers var for lengst fullsatt da rogalendingene entret scenen. Vamp hadde nemlig invitert til jubileumsfest, og den var det ingen som ville gå glipp av.

Gjenforening
Feiringen startet flott med tre låter fra bandets tre ulike vokalist- epoker. Deretter fikk vi demonstrert bandets enorme produksjon og variasjon gjennom et strøkent program med både trøkk og følelse. Store deler av konserten ble brukt til å spille gamle perler, ettersom dette var en kveld der man skulle markere hele bandets repertoar, og ekstra hyggelig var det å se Jan Ingvar Toft på scenen sammen med sine gamle bandkollegaer. Det var Toft som sto foran mikrofonen for 20 år siden, og da passet det utmerket at han og bandet er gjenforent under hele jubileumsturneen.
De øvrige på scenen var Øyvind Staveland, Torbjørn Økland og Carl Ø. Apeland fra originalbesetningen, i tillegg til Paul Hansen, Odin Staveland og Torstein Lofthus som har figurert fast sammen med bandet i løpet av de siste årene. De fikk den festen de var ute etter, og selv om publikummerne startet tregt, våknet også de etter hvert. Stemningen sto i taket da konserten nærmet seg slutten, og avslutningen med «Månemannen» luktet det skikkelig svidd av. Deretter fikk vi ønskelåtene «Liten Fuggel» og «Tir n'a Noir» som en perfekt avslutning på kvelden, og da fikk også publikum til å bruke stemmebåndet.

Fornøyd publikum
Det grenset til allsang under ekstranumrene, og etter siste strofe var sunget kunne man høre at hele Gregers summet av begeistring. Siv Merethe Botten hadde tatt med seg venninnene Linn Holst Berntsen og Hanne L. Sæthre fra Brumunddal til Hamar for å se favorittbandet, og rett etter konserten var hele gjengen nyfrelst.
- Nå er vi bare glade for at vi lot oss overtale til å bli med, sier Linn Holst Berntsen.
- Dette var rett og slett veldig, veldig bra, sier Hanne Sæthre fornøyd.
La oss håpe på 20 nye år.

Kristian Einang

Les hele anmeldelsen hos Hamar arbeiderblad

Les anmeldelsen som pdf

Hva synes du om «Jubilanter i storslag»