Vamp på Nett: Vamp på Spotify Vamp på Wimp Vamp på iTunes Vamp på Platekompaniet Vamp på 7 digital Vamp på Facebook Vamp på Twitter Vamp på YouTube Vamp på EnkelKlarering.no Vamp i Gitarboka

Mimret om da Vamp spilte for første gang i Sandefjord

Faksimilie Sandefjords blad 4.11-2013

– Jøss, var det virkelig slik vi så ut? – Den konserten husker jeg godt, utbryter vokalist Øyvind Staveland når han sammen med Vamp-fan Erik Bjørgum studerer et historisk konsert-bilde fra Sandefjord i 1993.

Bildet, tatt i diskoteket «Venue» i Torggata, viser nemlig Vamp på deres første konsert utenfor hjemfylket Rogaland. Selv om det ikke kom flere enn 39 betalende publikummere, var det fullt trøkk og stor stemning i lokalet i Sandefjord.

Denne konserten markerte starten på den nasjonale interessen for Haugesund-bandet, og siden den gang har Sandefjord alltid betydd noe ekstra for Vamp-sjef Øyvind Staveland.

Satte de hele i gang

Det var et leserbrev som Erik Bjørgum fikk på trykk i Dagbladet våren 1993, som var med og satte det hele i gang for Vamp.

Bjørgum hadde hørt bandets debutalbum «God morgen, søster», som han mente var så bra at resten av landet også måtte få vite om den.
Det resulterte i at gruppa tilbød seg å komme til Sandefjord gratis, og Bjørgum og resten av gjengen i daværende Konsertforum fikk ordnet spillested på kort varsel.

Siden den gang har Vamp blitt et av Norges mest populære band, og har i 20 år sørget for fulle konsertsaler, storsalg av plater, en mengde Spellemann-priser og sanger som er blitt folkeeie.

Vamp har vært på jevnlige besøk i Sandefjord, og forrige konsert var for bare et halvt år siden. Men tilhengerflokken er stor og trofast, og søndag kveld ble det et hjertelig møte mellom Øyvind Staveland og Erik Bjørgum før konserten i den så å si utsolgte Hjertnes-salen.

Et punktert bildekk på turen fra Oslo, gjorde at gruppa kom til Sandefjord bare en knapp time før konsertstart. Før lydsjekken tok Øyvind Staveland seg likevel tid til en lang mimreprat med Bjørgum.

– Vi har spilt i alle fall ti ganger her, og på en rekke ulike scener rundt om i byen. Det er alltid like hyggelig å spille for folk i Sandefjord. At det kommer så mange for å høre oss på en søndagskveld, er jo utrolig flott, sier en imponert Staveland.

Jubileum

Vamp er på jubileumsturné for å feire at det er 20 år siden de platedebuterte.

Kjernen er nå som da Øyvind Staveland (fele, trekkspill, fløyte, sang), Torbjørn Økland (gitar, trompet) og Calle Apeland (bass).

Med i dagens besetning er også Paul Hansen (sang, gitar), Odin Staveland (keyboards, slagverk, sang) og Torstein Lofthus (slagverk), i tillegg til at Vamps første vokalist Jan Ingvar Toft er med på jubileumsturneen.

Les hele artikkelen hos Sandefjords blad

Les artikkelen som pdf

Hva synes du om «Mimret om da Vamp spilte for første gang i Sandefjord»