Vamp på Nett: Vamp på Spotify Vamp på Wimp Vamp på iTunes Vamp på Platekompaniet Vamp på 7 digital Vamp på Facebook Vamp på Twitter Vamp på YouTube Vamp på EnkelKlarering.no Vamp i Gitarboka

400 fylte kulturbygget

Faksimilie Fædrelandsvennen 28.10-2013

Vamp i storslag avslutta Kulturveka

Bygdas egen Kirsten Bråten Berg gjorde også stor lykke da hun sammen med Vamp blant andre framførte en fantastisk versjon av bygdevisa «Heiemo og nøkken» fra Åseral.

– Jeg hørte akkurat Kirsten synge «Våken drøm». Hun sang den så vakkert at jeg kjente det her, sa Vamps kjente vokalist fra da bandet startet opp for 23 år siden, Jan Ingvar Toft, og la handa over hjertet sitt. Dette var før konserten startet og lydprøvene var i gang.

– Hun har vært med på Vamp på Norges-turné for 12 år siden, sammen med blant andre Rita Eriksen Hva er det som du finner så spesielt med hennes stemme?

– Det er fraseringene, trillene, krullene, hele måten hun synger på, sier Toft.

Konserten i Valle trakk om lag om lag 400 publikummere, og turneen startet i hjembyen til Vamp, Haugesund, fredag.

– Ikke verst at neste stedet de kommer til før de drar på turne 45 andre steder i landet er i Valle, sa arrangør Leif Kvinlog i Valle Folkeakademi fornøyd.

I Valle var det fornøyde publikummere i alle aldre.

– Dere er vel kanskje det bandet i Norge som spenner over flest aldersgrupper?

– Det kan godt hende. I Haugesund var det to åtteåringer som syntes vi var helt gale! Men da vi startet for 23 år siden, syntes jeg alle i salen var eldre enn oss. Da var det så vidt jeg torde å hyle ut så høyt som jeg ville, sier Toft.

Publikum i Valle fikk høre de fleste kjente og kjære Vamp-låtene.

– Dette er vår markering at det i år er 20 år siden den første plata vi ga ut – «God morgen søster», sa felespiller Øyvind Staveland.

Johs. Bjørkeli

Les anmeldelsen som pdf

Hva synes du om «400 fylte kulturbygget»