Vamp på Nett: Vamp på Spotify Vamp på Wimp Vamp på iTunes Vamp på Platekompaniet Vamp på 7 digital Vamp på Facebook Vamp på Twitter Vamp på YouTube Vamp på EnkelKlarering.no Vamp i Gitarboka

Fire stemmer feirer Vamp i Bergen

Faksimilie Bergensavisen 28.10-2013

– Vokalistskiftene har ført til ny giv, sier Øyvind Staveland i Vamp. På jubileumskonsertene i Bergen har de fire vokalister.

Det er 20 år siden Vamp ga ut sin første, spellemannprisbelønte plate. Denne høsten feirer Haugesund- bandet det med 52 konserter, tre av dem på USF Verftet i desember. Konserten på Fana kulturhus er allerede utsolgt.

– Vi har et luksusproblem, vi har publikum i alle generasjoner. Noen blir sure hvis de må stå eller hvis de må sitte. Her får de begge deler, sier låtskriver Øyvind Staveland.

Toft tilbake
Vamps første vokalist, Jan Toft, sørger for at det blir variasjon på vokalsiden sammen med nåværende vokalist Paul Hansen, Odin Staveland og faren Øyvind Staveland.

– Paul og Odin skal synge litt på sanger Jan har spilt inn, og han skal være med på nye sanger. Vi skal rett og slett bare leke oss, forteller Staveland.

– Var det vanskelig å få Jan Toft med?

– Nei, det var mye lettere enn jeg trodde. Han sa ja. Det er jeg veldig glad for. Når vi skal ha et tilbakeblikk, er det fint å kunne gå helt tilbake.

– Hvorfor sluttet Toft?

– Det var først og fremst fordi han var lei av meg, tror jeg. Han hadde lyst til å jobbe på egenhånd uten at noen fortalte ham hva han skulle gjøre, mener Staveland.

Fornyelse
Vidar Johnsen var neste vokalist i Vamp fra 1999 til 2006.

– Jeg tror vokalistskiftene er årsaken til at Vamp fortsatt eksisterer i dag, har gitarist Torbjørn Økland sagt i et intervju. Øyvind Staveland mener det ga dem en ny giv.

– Du får vitalisert bandet på en helt ny måte. Det er ikke sikkert vi hadde vart så lenge hvis ikke.

Felespilleren og låtskriveren er fullt klar over at det er risikofylt å bytte bandets stemme. De har gjort det med suksess, og har solgt over en million plater.

– Jeg tror det er fordi vi alltid har fokusert på tekst og lydbilde. Vi prøver å treffe noe i hjertet til folk, understreker Staveland.

Det blir en stund til neste Vamp-konsert, neste år skal de ikke turnere.

Ann Kristin Ødegård

Les artikkelen som pdf

Hva synes du om «Fire stemmer feirer Vamp i Bergen»