Vamp på Nett: Vamp på Spotify Vamp på Wimp Vamp på iTunes Vamp på Platekompaniet Vamp på 7 digital Vamp på Facebook Vamp på Twitter Vamp på YouTube Vamp på EnkelKlarering.no Vamp i Gitarboka

Vamp på tilbud

Faksimilie Østlendingen 26.7-2013

Nei, jeg vet at jeg ikke skal drive salgsreklame, men 38 låter på en dobbelt-cd som varer 139 minutter – til prisen av én enkelt - er og blir god butikk, mest fordi kvaliteten er så høy. Vi får sanger fra Haugesund-bandets 20-årige platekarriere, og samlingen forteller tydelig hvorfor Vamp helt fra de startet oppnådde en enestående posisjon i norsk musikkliv. «To me alt» viser hele bredden og historien, fra starten med ordkunstner Kolbein Falkeids tekster båret fram av knallgode vokalister som Vidar Johnsen og etter hvert sjef Øyvinds Stavelands sønn Odin. Andres tekster også: Ingvar Hovland, Inger Hagerup, hedmarking Hans Børli, Ketil Bjørnstad og svenske Nils Ferlin i den fornorskede «Men går eg øve engene».

Det bli oppramsing, dette. Kvinnestemmer svipper innom; selvsagt Rita Eriksen i «Tir n’a noir», Herborg Kråkevik i «Vuggevise» og islandske Eivør Palsdottir i « bredden». Dessuten hentes flere låter fra de to albumene med KORK i full bredde.

Det viktige er likevel musikken. Øyvind Staveland har dette grepet med å skape melodier som flyter naturlig av gårde, fengende og tidløst fine uten å være lettvinte. Mye skyldes den frodige, folkelige instrumenteringen der felespillet setter farge. Impulsene hentes fra her og der; «Tir n’a noir» høres ut som en evig keltisk klassiker. «Verden ror» går i tangorytme. «Ba» er temmelig rocka, og «Svin skog» har til og med rap-innslag. Og 8. november, folkens, er det konsert Hamar.

Les hele anmeldelsen hos Østlendingen

Les anmeldelsen som pdf

1 kommentar til «Vamp på tilbud»

Hva synes du om «Vamp på tilbud»