Vamp på Nett: Vamp på Spotify Vamp på Wimp Vamp på iTunes Vamp på Platekompaniet Vamp på 7 digital Vamp på Facebook Vamp på Twitter Vamp på YouTube Vamp på EnkelKlarering.no Vamp i Gitarboka

Vamp jubilerer med høstturné og plate

Faksimilie Haugesunds avis 7.7-2013

Vamp feirer 20 år for debutplaten med stor høstturné. Jan Toft blir med som en av vokalistene.

I 1993 kom «Godmorgen, søster», Vamps debutal-bum. Det synes Øyvind Staveland og resten av bandet er grunn til å markere. Samtidig har musikerne hatt bak seg en travel konsertvinter og sommer

Siden turnéstarten i slutten av oktober 2012, har vi gjort cirka 120 konserter. Vi har vært heldige og hatt fulle hus. Vamp er i en situasjon der vi kan spil- le konserter hver dag. Samtidig kan vi ta mye fri også, forteller Staveland.

Med Toft på turné
Sjefen i haugesundbandet har sin siste feriedag i Spania. Nå er det hjem til Norge for blant annetplanlegge høstturneen som startet 25. oktober i Haugesund. To konserter blir det i Rica Maritim Hall.

Bandet teller dette mannskapet: Øyvind og Odin Staveland, Torbjørn Økland, Carl Ø. Apeland, Paul Hansen, Torstein Lofthus og Jan Toft som gjestevokalist. Han stiller alle konsertene, mellom 40 og 50.

- Hvordan blir det å ham tilbake som vokalist?

- Kjempestas, men vi har flere i bandet som synger. det er faktisk ikke sikkert at Jan får synge alle sine gamle sanger som han har spilt inn plate. Han blir derimot med nye sanger som han ikke har vært med å spille inn. Alt vil en ny farge. Vi skal vise hva vi var den gang og hva vi er . Både fornyelse og tilbakeblikk, lover Staveland.

Fra hele katalogen
Repertoaret blir hentet fra hele katalogen. Vamp har i alt gitt ut 13 album, inklusiv to symfoniske og «Folken», liveplate fra Stavanger i 1996.

Hva er din favorittplate?

Vanskeligsi. Kanskje «Siste stikk», både tekstmessig og musikalsk. Alle har sine favoritter. «Liten fuggel» er jeg også veldig fornøyd med. Utrolig at det var Nordens mestselgende plate i fjor, og har nå solgt 200.000. Umuligdrømme om slike tall.

Staveland kom på melodien i 2010 da han vasket bilen. Nynnet den inn på mobiltelefonen og laget låten like etter på. Så sparte han på sangen, som om den skulle ha vært en skatt.

Ny samleplate kommer i høst?

Rett før høstturneen gir vi ut «To med alt». Vi har med låter fra hele karrieren, inklusiven ny sang som har blitt spilt en stund på radio, «Sommernatt ved fjorden». Vår versjon av Ketil Bjørnstads låt.

Når bandet rigger ned for siste konsert i desember, tar de en lang pause. Staveland vil ikke stresse og lover ingen plate i 2014. Året skal brukes til låtskriving. Dessuten jobber både Odin Staveland og Paul Hansen har egne prosjekt.

Største band
Musikkansvarlig i Radio 102, Egil Houeland anser Vamp som det største bandet fra våre kanter gjennom tidene.

– De har hatt en visjon og gjennomført den. Vamp har fått med seg nye generasjoner utenmiste de som i dag har blitt godt voksne, sier Houeland. Vamp har våget å stole på sitt eget uttrykk og satt en standard. På den måten har de indirekte påvirket Bjørn Berge, Susanne Sundfør og LidoLido.

– Min Vamp-favoritt er «13 humler», sier Houeland.

Les artikkelen som pdf

Hva synes du om «Vamp jubilerer med høstturné og plate»